19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMilyen eljegyzési gyűrűvel készüljünk szívünk választottjának?

Milyen eljegyzési gyűrűvel készüljünk szívünk választottjának?

Nem kérdés, hogy eljegyzési gyűrűként mindenképpen egy köves modellt kell választanunk. A kő maga nem feltétlen kell, hogy gyémánt legyen, a cirkónia szinte megszólalásig hasonlít a drágakőre, ám annak ára jóval kedvezőbb. Amennyiben megtehetjük és szeretnénk a legjobbat adni kedvesünknek, úgy mégis maradjuk a gyémántnál, hiszen a kő varázsa semmihez sem fogható. 

Eljegyzésre gyémánt dukál

A férfi lét egyik legszebb állomása az a pont, amikor megtaláljuk azt a nőt, aki mellett úgy érezzük, akár egy életet is leélnénk vele. Ilyenkor mindig nagy energiát fektetünk a tökéletes eljegyzési ékszer kiválasztásába, amiben a Juta Óra-Ékszer gyűrű kínálata lehet a segítségünkre. Ha biztosra szeretnénk menni a választ illetően, akkor mindenképpen el kell varázsolnunk a szívünk választottját egy különleges darabbal. 

A gyémánttal díszített gyűrűknek nagy hagyománya van, és az elmúlt évezredek alatt töretlen népszerűségnek örvendtek. Egy ilyen ékszer akár generációkon átívelő eszmei értéket is tud képviselni, hiszen a világ egyik legértékesebb drágakövéről beszélünk. 

Mitől olyan értékes a gyémánt?

A gyémántot úgy is szokták emlegetni, mint a drágakövek királynőjét, hiszen egyike azoknak az anyagoknak, amelyek évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt alakulnak ki. Már az ógörögök is ismerték, úgynevezett adamaszként említették feljegyzéseikben. A kő átlátszósága tökéletes, fénye páratan, illetve fénytörése és színszórása pedig a legmagasabb fokú, így bátran állíthatjuk, hogy igazán különleges természeti alkotásról van szó. 

Aki gyémánt vásárlásán gondolkodik, tudnia kell, hogy egy igazán értékes drágakövet tudhat majd magáénak, melynek mértékét a 4C alapján határozzák meg. A 4C foglalja magába a cut (csiszolás) , a color (szín), a clarity (tisztaság) és a carat (gyémánt súlya karátban) minőségét. 

Pontosan mit is jelent a 4C?

A cut, azaz a csiszolás határozza meg, hogy a gyémánt mennyire jól tükrözi vissza a fényt és ezáltal azt is, hogy mennyire fog csillogni. A color, azaz a szín jelképezi a gyémánt értékét, ami annál magasabb, minél fehérebb a színe. A clarity, vagy más néven tisztaság az a jellemző, amely a gyémánt tökéletlenségeire utal, a benne lévő idegen eredetű anyagok mértéke szerint határozzák meg. A carat, a karát, a kő súlyára utal, ezred pontossággal mérve. A nagyobb darabok sokkal ritkábbak, így az értékük is nagyon magas. 

Érdekesség, hogy a világ legdrágább gyémántja a 105,6 karátos Koh-i-Noor gyémánt, ami jelenleg a brit koronaékszerek részét képezi, és értéke nagyjából 1 milliárd dollár körüli. Noha ekkora gyémántot rejtő gyűrűvel nem is kedveskednénk a szerelmünknek, azért egy szép darabbal bátran kifejezhetjük érzéseinket. A válasz biztosan tetszetős lesz számunkra is, és máris azon kapjuk magunkat, hogy az esküvőt tervezgetjük.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más