19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMiért használjunk a lakásban páramentesítőt?

Miért használjunk a lakásban páramentesítőt?

A lakásunkban és a munkahelyünkön töltjük az életünk jelentős részét, ezért nem mindegy, hogy milyen környezet vesz minket körül. Vajon a helyiség páratartalma és a levegőben lévő baktériumok, penészgombák és vírusok között milyen összefüggés figyelhető meg?

Egy helyiség ideális páratartalmát nehéz meghatározni, hiszen napról napra változhat. A túl száraz levegő épp olyan kellemetlen, mint a túl magas páratartalmú. Bizonyára te is ébredtél már úgy, hogy fájt a torkod, mert a száraz levegő egész éjszaka irritálta a torok nyálkahártyáját. Persze házi praktikákkal ezen igyekszünk segíteni, de az ideális páratartalom beállítása nem könnyű feladat. Tapasztaltad már, hogy egy vasárnapi ebéd megfőzése során vízcseppek csapódtak ki az ablaküvegre? Hogy a fürdőszobában vágni lehet a gőzt egy forró vizes zuhanyzás után? Hogy penészfoltok jelentek meg a szoba sarkában? Mindezt megelőzheted a Trotec – LPV-nél kapható páramentesítő készülék használatával.

A penész megjelenésének oka

A penész megjelenésének egyik oka a helyiség levegőjének magas páratartalma. Ezt a magas páratartalmat előidézheti, hogy rendszeresen ruhát szárítunk a lakásban, vagy nem szellőztetünk eleget. A fürdőszobában a zuhanyzás, a konyhában a főzés mind-mind növelik a levegő nedvességtartalmát. Ez a nedvesség pedig kedvező környezetet teremt a vírusok, a baktériumok és a penészgomba szaporodásának. 

Mit tehetsz a magas páratartalom ellen?

Csökkentheted a páratartalmat azzal, hogy nem teregetsz ki a lakásban, hogy kereszhuzattal alaposan kiszellőzteted a helyiségeket. Ezt jó idő esetén megteheted, de a téli hidegben vagy esős időben – amikor kint is magas a páratartalom – már nem fog működni. Ezért érdemes páramentesítő készüléket beszerezned, ami segít a tökéletes nedvességtartalom beállításában. 

Az LPV által forgalmazott Trotec páramentesítők garantálják az ideális páratartalom beállítását. Használatukkal megelőzheted a fent említett káros mikrobák túlzott elszaporodását és a penész kialakulását. Ez utóbbi esetében valóban a megelőzés a legjobb megoldás, ugyanis a kialakult penésztől nagyon nehéz tartósan megszabadulni. Sajnos, ha a penészgombatelepek kialakulnak, akkor csak vegyszerekkel, gombaölőkkel tudod elpusztítani őket, de sok esetben újraképződnek. Ellenük leginkább a páramentesítő készülékekkel tudsz védekezni. 

Hogyan működik a páramentesítő berendezés?

A páramentesítő készülék csendesen, automatikusan végzi feladatát. Folyamatosan forgatja a helyiség levegőjét, beszívja a nedves levegőt, és a megfelelő nedvességtartalmú levegőt bocsátja ki. Így minden évszakban beállítja a megfelelő páratartalmat. Az lpv.hu webáruházban be tudod szerezni a lakásod helyiségeinek megfelelő kapacitású berendezést. A cég nemcsak az otthonokban használható, hanem ipari teljesítményű páramentesítőket is forgalmaz, és mint márkaszerviz, a készülékek utógondozását is végzi. Használatukkal elkerülheted a penész kialakulását, és egészséges környezetben élhetsz. 

Ugyanakkor nagyon fontos a páramentesítő készülék rendszeres karbantartása és tisztítása szakszervízen keresztül, hogy maga a gép belseje se váljon penészgomba teleppé. (Részletek a termékleírások végén)

A meglévő penészt pedig körültekintően el kell távolítani a páramentesítés megkezdése előtt, különben a száradási folyamat során szétszórná a spóráit. Hogy hogyan kell eltávolítani a penészgombát, arról írunk egy részletes útmutatót minden lakossági páramentesítőnk leírásának végén. Szakszerűtlen eltávolítás során ugyanis a spórák ugyancsak a levegőbe és a tüdőnkbe kerülnének. A honlapunkon minden ilyen fontos részletről tájékozódhat.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más