8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapPRMi a legfontosabb kiegészítő az elektromos autóhoz?

Mi a legfontosabb kiegészítő az elektromos autóhoz?

A villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés miatt fogalmazódik meg. Pedig ma már többféle megoldás között tudunk válogatni. Az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, de már otthonunkba is telepíthetünk egy minőségi töltőt. Ezenkívül pedig még számtalan kiegészítővel tehetjük kényelmesebbé az elektromos autó használatát.

Miben más egy modern töltő?

Ha megnézzük az eautotoltokabel.hu elektromos autó töltő kínálatát, akkor láthatjuk, hogy többféle kialakítás közül is lehet válogatni. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis minek telepíteni egy új töltőt, ha minden villanyautóhoz alapból jár a vásárlásnál egy gyári darab? Nos, a helyzet korántsem ilyen egyszerű.

A töltés során figyelembe kell venni a töltési hatékonyságot. Ez az a tényező, ahol a gyári töltők általában elbuknak. Ezek a változatok a hagyományos konnektorokat használják. Azonban a konnektort nem ekkora terhelésre tervezték, így hosszabb távon már biztonsági szempontból sem érdemes mindig a gyári töltőt használni. A töltési hatékonysága sem a legjobb, ami annyit jelent, hogy a felvett energiának hány százalékát juttatja el az akkumulátorba. A gyári töltő esetében ez az arány 80%, az áram egyötöde elvész. Egy modern töltő ezzel szemben 95%-os hatékonyságra is könnyedén képes.

Természetesen nem csak ez az egyetlen érv a modern töltő mellett. A használata sokkal biztonságosabb, mivel nem terheli túl az otthoni hálózatot, sőt, még akár időzíteni is lehet az egész folyamatot. A legkevesebb áramot a család éjszaka, alvás közben fogyasztja. Ha beidőzítjük az elektromos autó akkumulátorának töltését erre az időszakra, akkor gyakorlatilag észre sem fogjuk venni az egész folyamatot, reggel már egy 100%-ra töltött jármű fog minket várni a garázsban.

Nincs hiány kiegészítőből

Természetesen az elektromos autó töltő csak egyetlen példa, ami nem árt, ha rendelkezésünkre áll otthon. A gyári töltő például egy nagyon jó alternatíva, biztonsági tartalék, ha hosszabb utazásra indulunk és nincs más töltési lehetőség a közelben. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk szállítani a töltőkábelt, egy ehhez készített töltőtáska sem árt, ami védi a kábelt a külső hatásoktól és garantáltan nem fog megtörni.

Ha már elektromos autó töltő: nyilvános töltési lehetőségből is egyre több van, pláne, hogy az Európai Unióban kötelező lesz 60 kilométerenként telepíteni egy töltőállomást.

Kérjük ki szakember segítségét

Ha elektromos autót veszünk, akkor érdemes a töltésről is előre gondoskodni. Egy fali töltő vagy töltőoszlop telepítését nem lehet otthon, házilag megoldani. Csak hitelesített szakember végezheti el a műveletet, mivel az egész ingatlan hálózatát fel kell mérni és ahhoz illeszkedő eszközt választani. Biztonsági és jogi okokból csak szakértő telepítheti a töltőt. Ezért is ajánlott minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, hogy előre fel tudjunk készülni az elektromos autó használatára.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más