8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapPRLósampon: emberi hajra is lehet használni?

Lósampon: emberi hajra is lehet használni?

Egy ápolt ló szőre fényes, vastag és erős. A közösségi médiában terjedni is kezdett az a gondolat, hogy ha a lovak szőrzetére ilyen jó hatással van valami, az biztosan jó lehet az emberi haj számára is.

Valóban jó ötlet az AnivetDirect webáruház lóápoló szerei között is megtalálható, alapvetően lóápoláshoz használatos Dermocan lósamponnal hajat mosni? Utánajártunk!

Különbségek a lósampon és az emberi használatra szánt samponok között

Fontos tisztázni, hogy a szóban forgó Dermocan lósampont lovak számára fejlesztették ki. A receptúra a lovak igényeinek, bőrük sajátosságainak figyelembevételével került kidolgozásra.

Az emberek számára készített samponok és a lósamponok összetevői között komoly különbségek mutatkoznak. Az emberi haj ugyanis nem pontosan ugyanolyan igénnyel rendelkezik, mint a lovak szőrzete.

Az emberi haj és fejbőr pH-értéke 4,5 és 5,5 közé tehető, ez a savas tartományban található. A lovak bőre és szőrzete viszont magasabb pH-értékkel rendelkezik, körülbelül 7-essel, ami már a semleges tartományban van. Éppen ebből kifolyólag a lósamponok általában semlegesek, esetleg lúgosak a pH-értéküket tekintve.

Ezért nem ideális a lósampon emberi használatra

Az emberi haj számára kifejlesztett termékekben és a lósamponokban az ugyan közös, hogy mindkét típusú szer tartalmaz tisztítószereket. Ugyanakkor azt ki kell hangsúlyozni, hogy a lósamponokban erősebb tisztítószerek lehetnek. Azok számára ez nem túl jó hír, akiknek érzékenyebb a fejbőre. Amennyiben ők lósamponnal mosnak hajat, akkor könnyen irritációt tapasztalhatnak.

Nem árt tudni azt, hogy a lósampon kevésbé illatos. A lovak szaglása nagyon fejlett, és egy parfümös illatú sampon zavarhatná őket.

Az emberi haj és a lószőr látszólag hasonló, de vannak azért különbségek

Egy ló sörényének szálai jellemzően sokkal vastagabbak és egyenesebbek is ritka kivételektől eltekintve, mint az emberi hajszálak. Éppen ezért a lósamponok eltérő hatást tudnak kifejteni a lovak sörénye, szőre esetében, mint ha hajmosásra használja azt egy ember.

A Dermocan lósamponban olyan összetevők találhatók többek között, mint a D-panthenol, a keratin, az argánolaj, a szőlőmagolaj és az aloé vera. Ezek a legjobb emberi használatra szánt samponokban is fellelhetők, csak éppen másmilyen arányban. A hasonló összetevők persze hasonló hatást érhetnek el, ezért is lehet az interneten olyan sok pozitív véleményt olvasni a lósamponok emberi célra történő használatának eredményeiről.

Erre kell ügyelni, ha valaki lósamponnal mosna hajat

Annak semmiképpen sem javasolt lósampont használni hajmosásra, akinek korábban okozott már irritációt emberi sampon is. Nincs azonban garancia rá, hogy a Dermocan lósampon ne okozhatna ilyesmit, elvégre lovak szőrének tisztítására hívták életre a terméket.

Aki úgy dönt, hogy mindennek ellenére tesz egy próbát a lósamponnal, az legfeljebb heti egy alkalommal használja. Fontos, hogy hajmosást követően a szert alaposan le kell öblíteni a hajról és a fejbőrről. A túl gyakori lósampon használat növeli a haj és a fejbőr kiszáradásának veszélyét.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más