15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapPRLegyen a karácsony élményekben és nem tárgyakban gazdag!

Legyen a karácsony élményekben és nem tárgyakban gazdag!

Az ünnepek közeledtével egyre többen kezdenek kétségbeesett vásárlásba, elvégre valamit muszáj adni. Ennek viszont sokszor az az eredménye, hogy valamilyen semmitmondó tárgyat nyújtunk át, melynek sok hasznát nem veszi az ünnepelt, vagy egész egyszerűen csak porfogó.

Ezúttal legyen más a karácsony!

Itt most nem az időben való ajándék beszerzést értjük, bár az sem árthat, hanem a minőségi, őszinte örömet jelentő meglepetéseket. Ez persze azzal is együtt jár, hogy nemcsak berohansz a boltba és megvásárolod az első jónak tűnő dolgot, hanem leülsz és átgondolod ki minek, milyen élménynek örülne. A Meglepkék.hu kínálta repülős élmények például ideálisak a vagányabb családtagoknak, akik nemcsak a földön, hanem a levegőben sem ismernek félelmet.

Élményajándék karácsonykor

Ha nem mindennapi ajándékkal szeretnéd meglepni szeretteid vagy a hozzád legközelebb állókat, akkor érdemes utalvány formájában átnyújtani a jövőbeli tapasztalatot. Még stílusosabban tudsz meglepetést okozni, ha egy szép borítékba vagy díszdobozba rejted.

A sokadik unalmas tárgy helyett sokkal jobb egy olyan élményt ajándékozni, mely életre szóló emlékké válik. Nemcsak a számodra fontos személyeket lepheted meg, hanem akár saját magadat is, hiszen ki tudná nálad jobban, hogy mire vágysz?

Komfortzónán kívül

Mi az, amire biztosan életünk végéig emlékszünk? Amit hetek múltán is lelkesen mesélünk a barátoknak, kollégáknak?

Azok a tapasztalatok, átélt hatások, melyek kívül esnek a komfortzónánkon. Ha olyan ajándékot választasz, mely távol áll a számodra fontos személytől, akkor nem feltétlenül rosszul, hanem akár jól is elsülhet a dolog. Ha fél, de valahol mélyen belül mégis vágyik rá, akkor ideje megadni a kezdőlökést. A palackos merülés, műrepülés, tankvezetés, tandemugrás 4000 méter magasból, éles fegyverrel való lövészet vagy a bungee jumping mind olyan meglepetések, melyek életre szóló emléket jelentenek.

Lehet, hogy családtagod, barátod eleinte visszakozni fog, de ha egyszer átéli milyen érzés kiugrani egy repülőből vagy elsütni egy éles lőfegyvert, biztosan hálálkodni fog neked!

Az élmény hatása az agyra

Nemcsak boldogabbá, hanem egészségesebbé is tesznek az átélt tapasztalatok. Kutatások alapján az élmények gyűjtögetése alapvető emberi igény, melynek kielégítése nagyon jó hatással van kedélyállapotunkra.

Amikor valamilyen teljesen új dolgot próbálunk ki, akkor az agy azon területei aktivizálódnak, melyek az elégedettségérzésért és a boldogságért felelősek. Emellett erősebbé válnak szociális készségeink, kiegyensúlyozottabbak leszünk, javul a hangulatunk és elégedetté válunk.

Végül egy meglepő tény: ha két ember közösen próbál ki egy új élményt, nagyobb eséllyel esnek szerelembe egymással.

Ha van kiszemelted, akkor ezt nem árt észben tartani!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más