11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapPRKeretet adnak életünknek az asztalok

Keretet adnak életünknek az asztalok

Tudtad, hogy egészen az 1700-as évek végéig úgy nevezték a ma asztalként ismert berendezési tárgyunkat, hogy “tábla”? Bizony, egy deszkalap szolgált az ételek elkészítéséhez és a szárnyasok megkopasztásához biztos alapként, illetve ezeken végezték a nagy helyet igénylő műveleteket. Ez a kifejezés még ma is vissza-visszaköszön egy-egy szakmában: a szabászatban vagy a cukrászatban. Mint a régi időkben, az asztal ma is nagyon fontos bútordarab, nem hiányozhat egyetlen háztartásból vagy munkahelyről sem.

Nagyon sokféle alapanyagból

A DODO asztalok hatalmas választékát kínálja weboldalán és bemutatótermében is. Sokféle kategóriájú asztal létezik, és náluk ezekből rengetegfélét be lehet szerezni. Az étkezőasztalok, az író- vagy munkaasztalok és a kisebb-nagyobb dohányzó- és lerakóasztalok számos anyagból készülhetnek. Nagyon kedveltek a fa és különösen a tömörfa asztalok, de az üvegasztaloknak is számos remek tulajdonsága van. Kis terekben például igazán előnyös, ha átlátszósága miatt a fény átszűrődhet a lapján.

Persze a fémből és a márványból vagy egyéb kőből készített daraboknak is megvan a hangulata, de a műanyagból készült változatok is nagyon sokoldalúan használhatók.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő asztalt?

A megfelelő asztal kiválasztása nagyon sokféle szempont szerint történhet, de talán mind közül a legnagyobb jelentősége az időtállóságnak, a funkcionalitásnak és a megjelenésnek van. Hiszen ezt a különleges bútordarabot hosszabb távra választjuk ki, nem csak egy-két szezonra. Emellett pedig az egyes asztalok szerepe eltérő lehet, más kell egy étkezőhelyiségbe és más egy konyhába vagy egy irodai térbe. És persze az sem lényegtelen szempont, hogy egy asztal hogyan néz ki és hogyan illeszkedik a többi berendezési tárgy közé, illik-e az adott helyiség stílusához és hangulatához.

A klasszikusabb terekbe nem igazán illenek a műanyag elemek, ide inkább a tömörfa asztalok közül válassz! Rusztikus vagy vintage stílushoz remek lehet egy régies, akár kicsit kopottabb modell is. A letisztult, modern vagy minimalista helyiségekbe egy krómlábú üvegasztal vagy fém konzolasztal szuper hatást tud kelteni. 

Funkcionális és dekoratív

Persze az adott szobaméret is nagyon lényeges a megfelelő asztal kiválasztásához. Nem igazán szerencsés zsúfolttá tenni egy teret egy túlméretezett asztallal. Sokkal előnyösebb a kihúzható vagy variálható darabok közül kiválasztani a pont megfelelőt, de a lekerekített modellekkel is igazán szép enteriőröket lehet teremteni. A fém asztalok keskeny lábazata külön dekorelemként is funkcionálhat, a valódi fából készített asztalok egyedisége pedig utánozhatatlan.

Nap nap után sokféle asztal mellé telepszünk le, hogy együnk, igyunk, dolgozzunk vagy csak beszélgessünk a szeretteinkkel. Az asztalok keretet adnak életünknek, válaszd ki hát jól a legmegfelelőbb darabokat, hogy kellemesebben és kényelmesebben élj.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más