19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRHogyan rögzíthetők a kültéri fényfüzérek?

Hogyan rögzíthetők a kültéri fényfüzérek?

Sokan egyetértünk abban, hogy milyen hangulatos feldíszíteni az ablakokat, nyílászárókat, de bármennyire is meghitt és varázslatos, a rögzítésük kapcsán rengeteg a bizonytalanság. Természetes, hogy nem szeretnénk, ha nyomot hagyna a ragasztás, persze átfúrni a keretet egyeseknek még rémisztőbb. Az alábbiakban hoztunk néhány hasznos tippet.

Égősorok, fényfüzérek egyszerű rögzítése

A legfontosabb tanácsunk, hogy kizárólag a kültéri fényfüzér alkalmas arra, hogy az ablakunk külső felületét, illetve a teraszunkat feldíszítsük vele, hiszen ez a típus ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Másik lényeges szempont pedig, hogy mielőtt belefognánk a dekorálásba, ellenőrizzük, hogy az égősorok és füzérek sérülésmentesek-e, vagyis teljesen épek és készen állnak arra, hogy beteljesítsék legfőbb rendeltetésüket.

A következő alapvető kérdés, hogy fa vagy műanyag ablakkal rendelkezünk? Az előbbiek kényesebbek, így sokkal óvatosabban kell eljárnunk a díszítés során. A lakkozott, sima felületű változatokra egyszerűen felrögzíthetjük a karácsonyi fényforrásokat például tapadókorongos kampókkal. Azonban a régebbi ablakokra nem javasoltak a tapadókorongos akasztók, hiszen nagy rá az esély, hogy nem lenne megfelelő tapadási erő. Az öregebb, fából készült nyílászáróknál maradjunk a csavaros opciónál. Igen, elsőre nagyon sokan ellenkeznek, pedig egészen pici fúrásról van szó, melyet később is “kihasználhatunk”, akár őszi dekorációk elhelyezésekor. Egy igényes akasztó eleve nem lesz zavaró az év többi időszakában sem.

Ez esetben kétféle megoldás is kínálkozik számunkra: az egyik a facsavaros, a másik pedig az önmagában is betekerhető kampó. Elegendő az ablak négy sarkába helyezni egyet-egyet, s így a fényfüzér kellően stabilan fixálható.

Erősíthetünk rajta még gyorskötözővel is, hogy biztosan ne mozduljon el egy szelesebb napon se. 

Hogyan dekoráljuk a műanyag nyílászárókat?

Erre az esetre többféle kellék is elérhető, melyek beszerezhetők a Deconline.hu választékából, így a fúrásos opciót akár el is felejthetjük. Ott vannak például a klipszes tapadókorongok, amelyek extra vákuum létrehozásával biztosítják a stabil rögzítést. Szintén ideális megoldás lehet az öntapadós akasztó, melyet az ünnep után el is távolíthatunk. A megmaradt ragasztót pedig ragasztó-eltávolító spray segítségével lemoshatjuk. 

Semmiképpen se hagyjuk fent a ragasztott kampókat, csupán az ünnepi időszakra, ugyanis ez a fúrt megoldással ellentétben idővel amúgy is leesne, s érdemesebb a következő alkalomra felkészülni és maradéktalanul eltávolítani a “ragacs nyomokat”.

Milyen díszeket válasszunk?

Ne feledjük, hogy a nyílászárók mellett az ablakpárkány is nagyon szépen kidekorálható, például világító girlandokkal, masnikkal, diótörő figurákkal. A lényeg, hogy a saját ízlésünket és elképzeléseinket tartsuk szem előtt, hiszen így biztosan nem fogunk csalódni.PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más