25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRHogyan írjunk jó motivációs levelet?

Hogyan írjunk jó motivációs levelet?

Bár a motivációs levél manapság már kezd eléggé elavulttá válni, mivel sokkal hatékonyabb kommunikációs eszközök is elérhetővé váltak, ennek ellenére nem kevés cég kéri még a jelentkezés során. Ezért, ha sikeres álláspályázatot szeretnék, akkor mindenképpen érdemes megtanulni azt, hogy hogyan is lehet ezt úgy megírni, hogy HR-es rögtön felfigyeljen ránk.

Mire való a motivációs levél?

Hiába soroljuk fel az önéletrajzban az adminisztratív területen szerzett tapasztalatainkat, az évek során megoldott nehéz és bonyolult feladatokat, illetve azokat a kiváló oktatási intézményeket, ahol a szükséges alapokat elsajátítottuk, ha ezek a dolgok nem kerülnek megfelelő megvilágításba. Így a HR-es számára sem lesz egyértelmű, hogy miért mi vagyunk az ideális jelöltek a meghirdetett adminisztrátori állásra – itt találhatsz adminisztrátor állást Miskolcon.

Ehhez kínál segítséget a motivációs levél, amelyben lehetőségünk van kifejteni és megmagyarázni a CV-ben korrekt módon leírt száraz tényeket.

Cégre szabottan kell megírnunk a tartalmát

Az interneten megtalálható minták ugyan remek ötletekkel szolgálhatnak a kísérőlevél megírásához, de ezeket nem szabad egytől-egyig lemásolni. Így ugyanis biztosan nem fogunk kitűnni a jelentkezők sorából, és megmutatni a HR-es számára az ambíciónkat.

Az irományunkkal éreztetnünk kell, hogy nem azért jelentkezünk az adott adminisztrátori pozícióra, mert éppen nincsen más lehetőség a láthatáron, megélni viszont muszáj valamiből, hanem azért, mert adminisztratív területen képzeljük el a jövőnket, és idővel szeretnénk komolyabb jellegű feladatokat is betölteni a cégnél.

Ezt leginkább úgy tudjuk megtenni, ha beleássuk magunkat az internet bugyraiba, hogy megismerkedjünk a legfrissebb adatokkal, és átnézzük az iparági trendeket.

 Fordítsuk a szabványtól való eltérést a javunkra!

Egy átlag HR-es, ha azt látja a szakmai előmenetel állomásainak felsorolásánál, hogy kimaradt mondjuk egy év, akkor egyből kiszúrja. De, ha leírjuk például, hogy ez idő alatt hátizsákos turistaként bejártuk mondjuk Európát, akkor azzal sokat javíthatunk a helyzetünkön. Egy ilyen út lebonyolításához ugyanis vállalkozó szelleműnek kell lenni, ami a versengő céges környezetben igazán hasznos tulajdonság tud lenni.

Fogjuk rövidre az irományt, s ügyeljünk a hibákra!

A HR-es 5 percnél többet garantáltan nem fog a motivációs levelünk elolvasásával foglalkozni, különösen akkor, ha több száz jelentkezést kell még átnéznie. Ezért fontos, hogy ne eresszük hosszú lére a kísérőlevelet, vagyis háromezer leütésnél semmiképpen se legyen hosszabb.

Végül fontos még ügyelnünk arra is, hogy a szöveg helyesírási és stilisztikai szempontból is rendben legyen. Nagyon sok HR-es ugyanis az ilyen hibákat egyáltalán nem tolerálja, és azonnal a kukába továbbítja a jelentkező levelét.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más