25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRBankkártya-elfogadás mobilalkalmazással

Bankkártya-elfogadás mobilalkalmazással

Az utóbbi évtizedekben az elektronikus pénzügyi rendszerek kialakulása és fejlődése teljes mértékben átalakította a gazdasági életet. A bankkártya, mint az egyik legnépszerűbb fizetési eszköz, kulcsszerepet játszott az elektronikus pénzügyi forradalomban, és a mai napig meghatározó tényező.

A bankkártyás fizetést ma már minden vállalkozásnak érdemes biztosítania, hiszen gyors, kényelmes és megbízható fizetési megoldás. A BizPay által közvetített szolgáltatásokkal hatékonyabbá teheted a vállalkozásod bankkártya-elfogadási megoldásait. A cég asztali és mobil terminálokat, Linkpayment és E-Commerce szolgáltatást, valamint Tap on Mobile alkalmazást kínál az üzleti partnerei számára. Ezek megbízhatóságát pedig a Worldline vállalat garantálja. 

A bankkártya létrejöttének története

Az első bankkártya a 19. század végén jött létre, amikor az első mechanikus kártyákat kezdték használni a boltokban. A vásárlók először a helyi kereskedőnél tudták hasznáni ezeket, meghatározott üzletekben. Az 1920-as években néhány hotel és olajtársaság is kezdte elfogadni ezeket a kártyákat, de az igazi áttörés csak a II. világháború után történt. 

Az 1946-ban kifejlesztett “Charge-It” kártya a modern bankkártyák egyik elődjének tekinthető. Ezt a kártyát John Biggins hozta létre, és a lakosok a helyi boltokban tudták használni. Az 1950-es években a “Charge-It” rendszer előnyeit egyre több vállalat és bank is felismerte. 1960-ban a Bank of Amerika hozta létre az első modern bankkártyarendszert Bank Americard néven, ami később a Visa nevet kapta. 

Az elektronikus pénzügyi forradalom

Az 1970-es években egyre több vállalat hozott létre saját bankkártyarendszert. A MasterCard és az American Express is ebben az időben lett népszerű márka és globálisan elfogadott fizetési eszköz. Az ATM-ek elterjedése és az elektronikus adatátvitel pedig még jobban felgyorsította a bankkártyák elterjedését. A 90-es években, az internet térhódítása a kereskedelem robbanásszerű fejlődését eredményezte, hiszen lehetővé váltak az online vásárlások. 

Mit jelent a Tap on Mobile alkalmazás?

A 21. században a mobiltechnológia hihetetlen mértékű fejlődése révén a bankkártyák számos virtuális változata is megjelent. A mobilfizetési megoldások, mint az Apple Pay, Google Pay, tovább egyszerűsítették és gyorsították a tranzakciókat. Az okostelefonok használatával a vásárlók már fizikai bankkártyák nélkül is tudnak fizetni. Mindehhez a kártyaterminálokon kívül ma már mobilalkalmazások is rendelkezésre állnak. A Tap on Mobile terminál alkalmazással a vállalkozásod földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül tudja lehetővé tenni a bankkártya-elfogadást, hiszen okostelefonra vagy táblagépre telepíthető. Ez hasznos a számodra, ha az értékesítéseid földrajzilag nem egy helyen történnek, például futárként házhoz szállítod a terméket, stb. 

Az online bankkártya-elfogadási szolgáltatások tehát számos előnyt kínálnak a cégednek, többek között a pontos és gyors elszámolást és a kedvezményes díjszabást.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más