19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapPRAmiket az asztallábakról nem is gondoltunk volna

Amiket az asztallábakról nem is gondoltunk volna

Vannak olyan kiegészítők, eszközök és elemek otthonunkban, amelyekre nem igazán fordítunk különös figyelmet a mindennapokban. Talán egyedül akkor foglalkozunk ezekkel a darabokkal, ha már nem látják el a feladatukat, meghibásodnak, eltörnek. Ezek közé tökéletesen illeszkednek az asztallábak is, amelyek az elmúlt években hatalmas változáson mentek keresztül.

Az asztalok jelentősége egyre nagyobb

Bele sem gondolunk, mégis mennyi kiegészítő és modern elem érhető el az asztalokhoz. Ott vannak az asztallábak, amelyekből rengeteg változat van. Elég csak megnézni a VasalatWebshop felhozatalát asztallábak terén, és máris láthatjuk a hatalmas választékot. Még mielőtt azonban belemerülnénk, lépjünk egyet hátrébb és gondoljunk bele magának az asztalnak a szerepébe.

Általában mindenkinek van otthon egy saját asztala, és egy a munkahelyén, sőt, napjainkban ez a kettő már gyakran egy és ugyanazt az asztalt jelenti. Továbbá vannak saját szokások, mit hol helyezünk el rajta, mire lehet használni és mire nem. Például valaki ugyanannál az asztalnál eszik, dolgozik és kapcsolódik ki filmnézés során vagy játékkal. Néhányan ezt különválasztják, de a lényeg nem változik: az asztal mindenkinek központi szerepet játszik az életében.

A pandémiás helyzet miatt sokan otthonról kezdtek el dolgozni, így az asztalnál töltött átlagos idő mindenkinél megemelkedett. Már nem kell külön beutazni az irodába, amivel akár órákat is lehet spórolni egy-egy nap, elég csak kikelni az ágyból és már ülhetünk is be a saját “irodánkba”. Másodpercek alatt válthatunk munkából kikapcsolódásba, így az asztalok kialakítására egyre nagyobb figyelem hárul.

Asztalláb és asztalláb között is hatalmas különbség van

Az asztalok legfontosabb alkotóeleme maga a láb, hisz ez tartja meg az egész bútort, valamint a rajta és benne elhelyezett eszközöket is. Stabilnak, erősnek és strapabírónak kell lennie, hogy hosszú évekre megoldja az asztal tartását. Természetesen idővel megjelentek új igények is, pláne az elmúlt pár évben: néhány munkakörhöz vagy hobbihoz szükség van arra, hogy az asztal mobilis legyen, így kerekek kellenek az asztallábakra, hogy könnyen tudjuk mozgatni A-ból B-be.

A pandémia után is sokan maradtak home office-ban, sőt, egyre népszerűbbek ezek a munkakörök. Az ülőmunkának viszont megvannak a hátrányai, főleg egészségügyi szempontból. Erre nyújtanak tökéletes megoldást az állítható magasságú asztallábak, amelyek előtt akár állva is dolgozhatunk, ezzel kicsit átmozgatva testünket, felfrissülhetünk és teljesen új perspektívából is nézhetünk a munkánkra.

Nem csak munkához használunk asztalokat

Természetesen nem csak az (otthoni) irodában találhatunk asztalokat, hanem például a konyhában is. Az ebédlőasztalnál kiemelten fontos, hogy stabil lábakon álljon, hisz őket sokszor több ember is használja egyszerre, valamint a sütés-főzéshez is szokás használni. Szerencsére itt is találhatunk stabilizáló kiegészítőket, sőt, állítható lábakat is.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más