17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapPRA leggyakoribb kerti balesetek és hatékony megelőzésük

A leggyakoribb kerti balesetek és hatékony megelőzésük

Tavasszal, amikor az egyre erősebbé váló napsugarak kicsalogatnak minket a házból, ideje elővenni a fészerből a szerszámokat, leporolni őket és elvégezni a ház körüli, kerti munkákat. Az viszont nagyon fontos, hogy munka közben is kellőképp elővigyázatosak legyünk, hogy ne sérülés legyen a vége.

A Genertel Biztosító balesetbiztosítása nagy segítséget jelenthet, ha bekövetkezik egy szerencsétlenség. Magát a sérülést nem tudja megakadályozni, azonban az anyagi segítség mindenképp jól jön, különösen, ha a munkából is kiesünk emiatt.

Amikor nekiesünk a munkának, “mint Tóth az anyjának”

Ha már régóta vártuk a jó idő beköszöntét, akkor nem csoda, hogy amint lehetőségünk van rá, azonnal rohanunk, hogy nekiessünk a munkának. A figyelmetlenség és felkészületlenség azonban megbosszulja magát és súlyos sérülés esetén az egész nyarat kénytelenek leszünk lábadozással tölteni. Emiatt jobban tesszük, ha pár dologra odafigyelünk, mielőtt még belevágnánk.

Például az adott munkához passzoló védőöltözet viselése elengedhetetlen. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de könnyen belátható, hogy nem állunk neki rövidnadrágban és papucsban fát vágni, mert egy rossz mozdulat és máris megvan a baj. 

Az elektromos eszközök használata előtt mindenképp ellenőrizni kell, hogy megfelelően működnek-e, nincsenek-e sérülések az eszközön. Ha nincs, akkor se essünk neki gondolkodás nélkül a munkának, hanem tervezzük meg, hogy mit hogyan csinálunk.

Az optimális védőöltözet

A “gyorsan kiugrom a kertbe papucsban, hogy megcsináljak ezt-azt”-féle mentalitás semmi jóra nem vezet. A munka megtervezése, rákészülés és a megfelelő védőöltözet segíthet abban, hogy megelőzzük a baleseteket. Sem a papucs, sem a sportcipő nem megfelelő választás, a magasszárú bakancs viszont kellő védelmet nyújt és a bokának is támaszt biztosít.

Fűkaszálás és egyéb munkák esetén, amikor felcsapódhatnak az apró darabkák, nem árt védőszemüveget hordani. Némely kerti munkák esetén a kesztyű is jó szolgálatot tehet, mivel komoly szúrásokat, vágásokat előzhetünk meg általa. Ezenkívül az allergizáló és mérgező növényekkel szemben is védve lehetünk.

Ha már megtörtént a baj…

A legtöbb ember mindenhová magával viszi a mobiltelefonját, így akár a kerti munka során is velünk lehet. Ha nagy baj történt és senki sincs hallótávolságban, akkor akár életet is menthet, ha velünk van a telefon és azonnal tudunk segítséget hívni.

Érdemes idős rokonainkra is gondolni, különösen, ha előszeretettel tevékenykednek magányosan a kertben. A gondosóra nagy segítséget jelent a segélyhívásban, mivel egy gombnyomással mentőt tud hívni az órát viselő bajba jutott személy számára. 65 éves, magyarországi állandó bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok számára ingyenesen igényelhető az eszköz.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más