25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRA kerti bútorok és az újrahasznosítás

A kerti bútorok és az újrahasznosítás

A környezetvédelem egyre inkább begyűrűzik mindannyiunk életébe. Az aszály, az erdőtüzek és a pandémia is fokozatosan ébreszti rá az embereket, hogy az az életvitel, amit eddig folytattunk, tarthatatlan, és eljött az ideje annak, hogy változtassunk, ha nem szeretnénk, hogy komolyabb problémák is előkerüljenek.

A következő cikkben a fent említett környezetvédelmi szempontok szerint fogjuk vizsgálni a kerti bútorokat, hogy biztos lehess abba, egy olyan darabot választasz, ami nemcsak a családod igényeit elégíti ki, hanem a bolygónknak is kevésbé ártalmas, mint az egyéb darabok.

Miért fontos a fenntarthatóság?

Neked is szükséged lenne olyan kerti kiegészítőkre, amik amellett, hogy vonzzák a tekinteteket, még kimondottan időtállónak is bizonyulnak? A SpaTrend kínálatában olyan kültéri bútorokkal találkozhatsz, amik a fenntarthatóság feltételeinek megfelelve hosszú távon tudják a szeretteid kényelmét szolgálni a minőségük romlása nélkül. De miről is szól a fenntarthatóság?

1992 júniusában a Riói konferencia során határozták meg a fenntarthatóság fogalmát, miszerint a saját igényeink kielégítését úgy kell alakítani, hogy figyelembe vesszük az utánunk következő generációk igényeit is. Hiszen ők is rászolgáltak arra, hogy legalább azon az életszínvonalon élhessenek, mint mi. Éppen ezért fontos az, hogy olyan használati tárgyakat vásároljunk, ami nem csupán szemetet termel, hanem éveken át értéket képviselő tulajdonunk lesz.

Az újrahasznosítás mindenkori dobogós alapanyaga

Bármelyik tárgy vagy eszköz újrahasznosíthatósága azon múlik, hogy milyen alapanyagokból készült, és hogy mennyire lehet azokat elkülöníteni egymástól az esetleges selejtezés során. Az egyik legjobb választás ilyen szempontból az alumínium, hiszen ez a reciklálás során veszteségek nélkül visszaforgatható a rendszerbe, azaz 100%-ban újrahasznosítható. Ennek az egyik legjobb mutatószáma az, hogy a történelem során eddig legyártott alumínium összességének közel 75%-a még ma is használatban van, ami közel 1 milliárd tonna anyagot jelent.

A kerti bútorok újrahasznosíthatósága

A fenti ismeretek figyelembevétele mellett látható tehát, hogy a kerti bútorok esetében – amennyiben a környezetvédelmi szempontok is fontosak – a lehető legjobb választást az alumínium vázra épített kerti bútorok adják. Ezek a darabok amellett, hogy visszaforgathatóak a rendszerbe a selejtezés után, kimondottan hosszú életűek. Ez annak is köszönhető, hogy nem szerves alapanyagból készültek, tehát az időjárás viszontagságait is sokkal jobban viselik, mint a fa alapra készülő versenytársaik. 

Ezenfelül többek számára fontos szempont az is, hogy kimondottan könnyűek, tehát a nagy teherbírás mellett igazán egyszerűen lehet őket a kert egyik pontjáról a másikra mozgatni.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más