19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPR5 érv a nyugdíjcélú megtakarítások mellett

5 érv a nyugdíjcélú megtakarítások mellett

A nyugdíjcélú megtakarítások az öngondoskodás egy meghatározott szegmensét képviselik. Ehhez nagy fokú tudatosságra van szükség, hiszen azok, akik ilyen céllal kezdenek el takarékoskodni, tisztában vannak azzal, hogy mekkora rizikóval jár, ha kizárólag az állami nyugdíjrendszerre támaszkodnak, és szeretnék inkább a kezükbe venni az irányítást. Ha Te még nem találtad meg a tökéletes érvet a nyugdíjcélú megtakarítások mellett, akkor lehet, hogy a következő cikkben olvashatsz néhány új nézőpontot is.

Nyugdíjas évek pénzügyi biztonsága

A nyugdíjcélú megtakarítások lehetővé teszik, hogy az emberek a munkával töltött hosszú évek után rendelkezzenek kiegészítő jövedelemmel nyugdíjas korukban. Az állami nyugdíjrendszer általában nem elegendő ahhoz, hogy fenntartsa az aktív munkával járó életszínvonalat, ezért saját megtakarításokra van szükség.

Te sem szeretnéd a véletlenre bízni az időskori megélhetésedet? Válogass az online biztosítási csomagok közül, és találd meg azt, ami számodra teljes mértékig megnyugtató szolgáltatásokat kínál.

Hosszú távú befektetés

A nyugdíjcélú megtakarítások hosszú távú befektetési lehetőséget kínálnak. A pénzt hosszú időn át lehet befektetni, ami lehetővé teszi a kamatos kamat hatásának érvényesülését. Így a megtakarítások növekedhetnek az évek során, és nagyobb összeget jelenthetnek nyugdíjas korban.

Adókedvezmények

Hazánkban a nyugdíjcélú megtakarításokra az állam 20%-os adójóváírást tud adni, ami egy nyugdíjbiztosítás esetén évi 130.000 Ft-ban van maximalizálva. Tehát az adott évben befizetett megtakarítást az állam segítségével a kamatokon felül is tudjuk növelni. Ez sokkal dinamikusabb növekedést eredményez, ami még inkább a mi malmunkra hajtja a vizet az idő múlásával.

Rugalmasság

A nyugdíjcélú megtakarítások rugalmasságot biztosítanak azoknak, akik nem szeretnének teljesen az állami nyugdíjrendszerre hagyatkozni. A megtakarítási lehetőségek különböző formákban elérhetők, például nyugdíj-előtakarékossági számlák (NYESZ), nyugdíjalapok, magánnyugdíjpénztárak, stb. Ez lehetővé teszi a megtakarítók számára, hogy a saját igényeiknek és pénzügyi helyzetüknek megfelelően válasszanak.

Önálló irányítás

A nyugdíj célú megtakarítások létrehozása lehetővé teszi az egyének számára, hogy irányítsák saját pénzügyeiket és megtervezzék a nyugdíjas éveket. Ez az önálló irányítás lehetővé teszi a megtakarítók számára, hogy befektetési stratégiákat válasszanak, és a megtakarított pénzüket olyan formában tudják kamatoztatni, ami még nem hordoz magában túl magas rizikófaktort sem.

A legtöbb szerződő számára ugyan a nyugdíjas évek még évtizedek távlatában vannak, de a szabad felhasználás mégis motiválja őket. Nem kell ugyanis kötelező jelleggel a megélhetésre költeni a megtakarított összeget, hanem akár egy új hobbit, vagy egy régen halogatott utazást is lehet belőle finanszírozni, ami addig pénz vagy idő hiányában elmaradt.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más