16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapMinden másÚjranyit három postát a pécsi önkormányzat

Újranyit három postát a pécsi önkormányzat

Pécs – Az önkormányzat és a Magyar Posta Zrt. egyeztetését követően ismét kinyit a Puskin téri, az Illyés Gyula utcai és a hirdi postahivatal.

A Magyar Posta Zrt. a közelmúltban 210 településen, összesen 366 postahivatalt zárt be ideiglenesen energiamegtakarítási céllal. A megyeszékhely 18 hivatalából 10-et érintett a bezárás. A pécsiek postai szolgáltatáshoz jutásának biztosítása érdekében az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett a Magyar Posta Zrt.-vel.

Az állami szolgáltató illetékes vezetője jelezte, ha a pécsi önkormányzat vállalja a működtetési költségek felét, akkor hajlandók két postát újranyitni Pécsett. A pécsi önkormányzat forgalmi adatokon nyugvó javaslatát elfogadták, így a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában a Puskin téri és az Illyés Gyula utcai, vagyis a gyárvárosi és a rózsadombi hivatal nyithat újra. A 18 hónapos üzemeltetés költségeinek fele a két posta esetében összesen mintegy 71 millió forint, ennyit vállalt magára az önkormányzat – írta közleményében a pécsi városháza.

A város ezek mellett a Feketegyémánt téri és a hirdi posta újranyitását is felajánlotta. A szolgáltató viszont ezek közül csak egyet tudott elfogadni, ezért földrajzi okokból, a hirdi hivatal újranyitása mellett döntöttek. Ennek 18 hónapig tartó működtetése több mint 10 millió forintos költséget jelent az önkormányzat számára, a városvezetés közleménye szerint.

Komló 5 postájából 4-et bezártak

A városunkban található 5 postahivatal közül, csak a városház téri „nagy posta” maradhatott nyitva. A bezárások hírére a helyi DK aláírásgyűjtésbe kezdett a hivatalok újranyitása érdekében. A párt helyi szervezete szerint több mint ezren írták alá a tiltakozó ívet.

/címlapkép: Hirdi postahivatal, forrás: Google/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más