21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapMinden másÚj helyszínről lövik fel idén az év végi tűzijátékot Pécsett

Új helyszínről lövik fel idén az év végi tűzijátékot Pécsett

Pécs – A megszokottól eltérő helyszínről, az Árpád-felüljáró nyugati felhajtójáról lövik fel idén a szilveszteri tűzijátékot Pécsett.

A vírushelyzet miatt nem tartanak idén városi ünnepséget Pécs főterén szilveszterkor. Annak érdekében, hogy mégis legyen a városlakóknak egy közös évzáró élménye, egy újító jellegű tűzijátékkal búcsúztatja Pécs 2021-et – írja közleményében a Pécsi Önkormányzat.

A tűzijátékot idén egy új helyszínről, az Árpád-felüljáró nyugati felhajtójáról (vagy ismertebb nevén az „egypúpú” felüljáró vasútállomás felőli felhajtójáról) lövik majd fel.

A helyszínválasztásnál szempont volt, hogy minél kisebb tömeg alakuljon ki, és hogy csökkentsék a tűzijátékkal járó hanghatásokat, ezek mellett pedig innen lehet olyan magasra lőni a rakétákat, hogy az a város lehető legtöbb pontjáról látható legyen. A szokásos 20-30 méter helyett, idén 80-100 méter magasra lövik fel a bombákat. A tűzijáték hossza kb. 15-16 perc lesz, ezalatt kb. 3.000 lövést adnak ki.

Lezárásokra is számítani kell

A felhajtó rész december 31. déltől január 1. hajnali 03:00-ig lesz lezárva. A teljes felüljáró a tűzijáték ideje alatt (kb. 23:50 – 00:25-ig) lesz lezárva. Az szervezők arra kérik az autótulajdonosokat, hogy ne parkoljanak a felüljáró alá.

A gépjárművek és a helyi járatú buszok 23:50-ig, valamint 00:25 után az Ipar utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Nagy Lajos király útja vonal felől kanyarodhatnak fel a felüljáróra. 23:50 és 00:25 között a Kálvin utca, Jókai utca, Nagy Lajos király útja, Somogyi Béla utca, Légszeszgyár utca felé tudnak kerülni – zárul a közlemény.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más