10.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapMinden másSzombati séták az Ókeresztény Mauzóleumban és a Pezsgőház alatti pincerendszerben

Szombati séták az Ókeresztény Mauzóleumban és a Pezsgőház alatti pincerendszerben

Pécs – Idegenvezető kíséretében járhatjuk be az Ókeresztény Mauzóleum sejtelmes világát és a Pezsgőház alatti pincelabirintust szombatonként.

Újraindultak a Pécs alatti alvilágot bemutató séták melyeken bejárhatjuk az UNESCO világörökségi listájára felkerült Ókeresztény Mauzóleumot és a Pezsgőház alatti pincerendszert. 

A  körülbelül két órás túrán megtekinthetjük a mauzóleum 1600 éves építészeti és falfestészeti kincseit. Az északi falon Ádám és Éva bűnbeesése, Dániel próféta az oroszlánok vermében, végül az életfa motívuma látható. A keleti falon Krisztus szimbólumát, az úgy nevezett krisztogramot nézhetjük meg.

A túra második fele a Littke Palace Pezsgőpincéjében, 5 szintes mélységben folytatódik. Itt a látogatók megismerkedhetnek a Pezsgőházzal, és az alatta fekvő a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal is. Ezek mellett pedig a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokba is betekintést nyerhetnek, a vállalkozóbb kedvűek pedig a pincerendszer egy szakaszán izgalmas zseblámpás túrán vehetnek részt, illetve a nagy erjesztőkádakba is bemászhatnak.

A túrák április 29-től minden szombaton 11 órától kezdődnek, jegyeket pedig az Ókeresztény Mauzóleumban, a Szent István téren lehet vásárolni. További információ ide kattintva.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más