Minden más

Szekunder szégyen fojtogatott végig miközben néztem a Komló Televízió új „riportját”

Vélemény – A bődületes szakmaiatlanságról, és az alapvető érzelmi intelligencia teljes hiányáról tanúskodik a Komló Televízió legújabb anyaga.

Biztos már sokan értesültetek a hétvégi (2020.03.06-án pénteken a Közösségek Házában 15-től 19-óráig tartó) süteményvásárról, és a mellette szervezett gyűjtésről, ahol egy súlyos beteg komlói srácnak a gyógykezelésére lehet adományokat adni. Marci nem szerette volna, hogy írjunk róla, ezért tiszteletben tartjuk a kérését, de a Komlómédia héten megjelent – sokakban felháborodást keltő riportja – mellett már mi sem mehetünk el szó nélkül.

Önöket kérdeztük – Közösségi összefogás a beteg gyerekekért

Az emberek ebben a világban is szoktak adakozni, sokan a kis nyugdíjukból, kevés keresetükből …

Még az elején tisztázzunk egy fontos dolgot. Azt nem gondoljuk, hogy a riportot készítők gonoszak lennének, és direkt mosták volna össze a helyi összefogást a Facebookon terjedő átverésekkel, talán inkább ennyire “vakon vannak”. Ez viszont aligha menti fel őket attól, hogy ez az anyag kimehetett a nyilvánosság elé, egy helyi televízióban.

Akik nem szeretnék feszengve végig kínlódni ezt a kellemetlen 11 percet, azoknak röviden a lényeg: már az alapfelállás érdekes. A riporter elsősorban idős, közösségi médiát vélhetően nem használó embereknek teszi fel a közösségi médiához kapcsolódó kérdéseit, melyek a következők:

  • Hallottak-e a komlói adománygyűjtésről?
  • Mennyire lehetünk abban biztosak, hogy az adományunk elér a megfelelő helyre?

Számíthatunk arra, hogy túl sok érdemi választ nem kapunk, és hát nem is kapunk. Helyette viszont a szerencsétlenül feltett kérdések miatt többször érezhetjük, úgy mintha a riportot készítők arra céloznának, hogy gyanús a komlói adománygyűjtés is (mint ahogy tényleg volt már példa más gyűjtéseknél visszaélésekre).

Valószínűleg nem szánt szándékkal sugallták ezt a televízió munkatársai, csak nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan kéne megszerkeszteniük egy híranyagot.

A videó miatt a komlói jótékonysági gyűjtés résztvevői közül többen felháborodtak és az anyag eltüntetését, illetve bocsánatkérést szeretnének. Ezek közül eddig egyikre sem került sor.

Szólj hozzá!

Hirdetés