Minden más

Sok lesz a napsütés a hétvégén, de ma még legyen nálunk esernyő

Időjárás – Napsütéses időre számíthatunk a hétvégén, vasárnap viszont érkezik egy hidegfront, ami néhány fokos lehűlést okot – derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés. Elszórtan – nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon – fordulhat elő zápor, zivatar. A meteorológiai szolgáltat térképe szerint ma délután Komló környékén is eshet. A zivatarok környékén megerősödik, akár viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között alakul. Felénk 27 fokos nappali maximum várható.

péntek délután /forrás: OMSZ/

Szombaton is több órára kisüt a nap, helyenként valószínű zápor, zivatar. Szombat estétől vasárnap reggelig egy hidegfront szakadozott felhő-, illetve csapadéksávja vonulhat át az ország felett északról dél, délkelet felé, szintén záporokkal, zivatarokkal. A térképes előrejelzés szerint elkerül minket a csapadék. A zivatarok térségében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 11-18 fok lesz. Napközben 26-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napközben a sok napsütés mellett helyenként valószínű záporeső, nagyobb eséllyel az ország keleti felén. A szél erős, sok helyen viharos lesz. Hajnalban 12-19, a délutáni órákban 21-27 fok lesz.

/forrás: OMSZ, MTI/
/címlapkép: pexels.com/

Hirdetés