15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapMinden másOktóber végén megnyílnak a megye erőművei a kíváncsi szemek előtt

Október végén megnyílnak a megye erőművei a kíváncsi szemek előtt

Baranya – Közép-Európa legnagyobb biomassza-erőműve a pécsi Veolia Pannon Hőerőmű Zrt., a Pécsi Távfűtő Kft., a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft, valamint a pécsi Tettye Forrásház Zrt. is kinyitja kapuit október 28-án az Erőművek Éjszakáján.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját – idén október 28-án kerül sor az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényére. Az érdeklődők ezen a napon betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és – idén először – a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba is.

Pécsi hőerőmű /forrás: eromuvekejszakaja.hu/

A főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfőbb célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal. A programok ingyenesek, de regisztrálni kell a részvételhez.

Baranyában a következő programokkal várják az érdeklődőket:

Hogyan kerül a tiszta víz a Drávába? – megtudhatjuk a pécsi szennyvíztisztító telepen.  A Tettye Forrásház Zrt. Pécs és 12 környékbeli település szennyvizét fogadja és kezeli, illetve tisztított vizet enged vissza a természetbe.

Kémények nélkül füstmentesen – a Pécsi Távfűtő Kft. biomassza felhasználásával biztosítja a távfűtést, amelynek működésébe ugyancsak betekinthetünk majd az Erőművek Éjszakáján. A pécsi Veolia – Pannon Hőerőmű Zöld Zóna Látogatóközpontjában pedig interaktív foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat, ahol egy szobabiciklivel akár saját magunk is termelhetünk energiát.

A Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. korszerű gázkazánjait, bio fűtőművét és napelemparkját járhatjuk be szakmai vezetéssel.

Az Erőművek Éjszakája 2021-ben több mint 3000 látogatót vonzott; a szervezők idén is telt házra készülnek. Ezen a napon országszerte csaknem 70 izgalmas helyszínen látják vendégül a látogatókat, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak. További információk, és regisztráció a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon.

/címlapkép: veolia.hu/

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más