23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapMinden másMi a furcsa Hoppál Péter komlói plakátjain?

Mi a furcsa Hoppál Péter komlói plakátjain?

Első látásra semmi.

Alig több mint egy hét van vissza az országgyűlési választásokig, ahogy az ilyenkor lenni szokott városunkba is kikerültek a jelölteket reklámozó plakátok.

Hoppál Péter körzetünk Fidesz-KDNP-s jelöltje Polics József városunk Fidesz-KDNP-s polgármesterével közös képpel kampányol. Nincs is ebben semmi különös, az üzenet is érthető, ránézve a plakátra viszont az embernek valami hiányérzete támad.

választási plakát Komlón /fotó: 7300/

Hiányzik a Fideszhez kapcsolható összes arculati elem. Nem szerepel a plakáton a párt logója, színe, semmi, ami arra utalna, hogy a rajta szereplő politikusok a Fidesz-KDNP tagjai. Más településekre is kerültek ki a komlóihoz hasonlóan kevésbé beazonosíthatóra dizájnolt plakátok, de láthatunk „hagyományos” logózott narancs színnel ellátott hirdetéseket is.

Vagyis két verziója biztosan van a plakátoknak, már csak az a kérdés milyen szempontok szerint választják ki hogy melyik hova kerüljön.

2018-ban, és 2019-ben nem szerepelt túl jól a Fidesz Baranya 2-ben és Komlón

Ha megnézzük a 4 évvel ezelőtti választási eredményeket világosabbá válik, hogy mi lehet a „Fidesztelenített” plakátok mögött. 2018-ban mindössze a szavazatok 40,11 százalékával sikerült nyernie Hoppál Péternek. A második helyen a Jobbik, a harmadikon a DK jelöltje végzett 22,15 és 20,85 százalékkal, ami összeadva már több mint a Fideszes szavazatok, úgy hogy a Jobbikos és a DK-s jelöltön kívül még tizen indultak körzetünkben négy éve. Az önkormányzati választásokon sem szerepelt jól a párt Komlón, városunkban az ellenzék került többségbe.

2018-as választási eredmények Baranya 2-ben /forrás: valasztas.hu/

Az idei választáson egységesen indul az ellenzék, ami nagyban átírhatja az esélyeket. Így, és a fenti eredmények fényében érthetőbbé válhat a párt egyik lehetséges helyi stratégiája.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más