Minden más

Megújul a Misina: Ezekre a tervekre szavazhatsz

Pécs – Már lehet szavazni a három legjobb koncepciótervre mely a jövőben megvalósulhat a Tv torony lábánál.

Pécs önkormányzata 2020. augusztusában nyílt ötletbörzét hirdetett a lakosság részére a Misinatető fejlesztése érdekében. A pályázat célja az volt, hogy a város lakói saját észrevételeikkel, konkrét ötleteikkel tevékeny részeseivé váljanak a projektnek.

Az elvárás a javaslatokkal szemben az volt, hogy hogy helyiek adják be őket, és olyan fejlesztés jöjjön létre általuk, amely nemcsak folyamatosan vonzza a látogatókat, de gazdaságilag fenntartható és illeszkedik is a befogadó környezethez.

Összesen 35 terv érkezett a pályázatra, melyből az 5 legjobb jutottott tovább. Ezekből készült el a végső 3 terv melyeknek esélyük van a megvalósulásra.

Nézzük mi épülhet a jövőben a Misinára:

Az „Aktív Misina” koncepcióterv három pályamunka ötleteit tartalmazza, és egy mozgás- és túraközpont kialakítását célozza. Ez a természet és a sportolás szerelmeseit szolgálná ki, öltözőkkel, sport- és túraeszköz-kölcsönzővel, kávézóval és pihenőtérrel. A koncepció minden korosztály számára kínálna mozgási és sportolási felületet a hegytetőn.

A „Családi Misina” koncepcióterv egy pályamunka alapján egy családcentrikus közösségi tér megépítését tartalmazza. Az aktív és a passzív pihenésre váró családokat egyaránt kiszolgáló épületegyüttesben helyet kapna több kisebb rendezvénytér, öltözők, klubterem, a tetőn egy skybar és zöldtető, az épület déli oldalán pedig egy játszótér épülne. Egyedi eleme lehetne a környéknek egy lombkoronasétány, ami több korosztály számára mutatná be testközelből a természet értékeit.

Az „Interaktív Misina” koncepcióterv egy pályamunka ötleteire alapozva egy korszerű kiálltás kialakítását vizionálja. Ennek részeként egy háromszintes kiállítótér jönne létre, amelynek interaktív tárlatában a Mecsek természeti erőforrásait mutatnák be, a szén- és uránbányászattól kezdve a megújuló energiaforrásokig. A kiállítótér az ökológiai szemléletet erősítené, összhangban Pécs zöld városi törekvéseivel.

Ha szavazni szeretnétek, vagy részletesebben böngésznétek a terveket kattintsatok a misinaotletborze.hu oldalra.

Szólj hozzá!

Hirdetés