-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapMinden másMegszívathatják az áruházakat

Megszívathatják az áruházakat

Belföld – Lenne kötelező létszám (vagy helyette adó), és megszüntetik az áruházi reklámújságokat is.

Elkészült a kiskereskedelem szabályozását célzó újabb javaslatcsomag. A normaszöveg szerint szerint több fontos változtatást is tervez a kormány.

Ezeket:

  • Csak sajtótermékben jelenhetne meg szupermarketek reklámja, vagyis betiltanák a külön reklámújságokat.
  • Az itthon forgalomba hozott termékek gyártóinak
    rá kell írniuk a csomagolásra, ha „Magyarországon kívül más országban eltérő összetétellel, vagy egyes összetevők eltérő arányú felhasználásával” hoznak forgalomba termékeket.
  • Előírnák, hogy hány eladónak kellene dolgoznia a boltokban. A fel nem vett dolgozók után a garantált bérminimum 60 százalékát, vagyis fejenként 64 200 forintot „adók módjára” be kellene fizetni az államkasszába.
  • A reklámköltést korlátoznák: a napi fogyasztási cikkeket árusító cégek a nettó árbevételüknek csak a 0,5 százalékát költhetnék reklámra, hogy „a kevesebb reklámnak köszönhetően a fogyasztók tudatosabban válasszanak a termékek közül”.
  • A kereskedelmi tevékenységet folytató munkáltató köteles biztosítani, hogy a dolgozók legalább két pihenőnapja vasárnapra essen. Azt is javasolják, hogy járjon a vasárnapi munkáért a 100 százalékos bérpótlék, de csak déli 12 után.

Forrás és részletek: inforadio.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más