8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapMinden másLezárul a Takarékbank és az MKB Bank egyesülése, akadozhat néhány szolgáltatás a...

Lezárul a Takarékbank és az MKB Bank egyesülése, akadozhat néhány szolgáltatás a hétvégén

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. egyesülése, melynek során MHB Bank néven létrejön az ország második legnagyobb pénzintézete.  Az átállás miatt április 27. és május 2. között nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak – közölte a bankholding.

A tájékoztatás szerint a tagbankok, illetve a május 1-től egységes MBH Bank márkanév és arculat alatt működő bank április 27. és május 2. között nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak, amelyekre az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása miatt kerül sor.

Emiatt az ügyfelek bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak igénybe venni.

Fontos, hogy az átállás nem érinti a plasztik betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, ezek a szolgáltatások az egyesülés hétvégéje alatt is zavartalanul működnek. Illetve az ügyfelek számlaszáma sem változik a két bank egyesülése miatt. Továbbá a használatban lévő, érvényes bankkártyák is használhatóak maradnak az átállási hétvégén, és azt követően is.

Az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál viszont leállásokat tapasztalhatnak az ügyfelek. A kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM hálózaton történő készpénzfelvételben is rövidebb szolgáltatás-kiesésekre kerülhet sor.

Az ütemterv alapján a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom (forint- és devizautalások küldése és fogadása) és a kártyahasználat május 1-jén, hétfőn 14 órára áll vissza a megszokott működésre. Május 2-án, kedden a bankfiókok már nyitva tartanak, és a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető az ügyintézés – közölték.

/címlapkép: Google/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más