kedd, május 17, 2022
KezdőlapMinden másLetartóztattak egy komlói férfit, aki kifosztotta alvó utastársát

Letartóztattak egy komlói férfit, aki kifosztotta alvó utastársát

Komló – A Pécsi Járásbíróság 2021. szeptember 13-án elrendelte egy komlói férfi letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt – közölte a Pécsi Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 3-án, a kora esti órákban egy gépjárműben utazott egy férfival, aki út közben elaludt és ezt kihasználva a gyanúsított a sértett pénztárcáját a benne lévő 126.000 forinttal együtt eltulajdonította.

A férfi azzal is gyanúsítható, hogy augusztusban Komlón, egy autó utánfutójából ellopott egy villanymotort. Ezzel 128.000 forint kárt okozott.

A korábban többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottnál tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás alól igyekezne kivonni magát, megszökne, elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért a határozat nem végleges – áll a közleményben.

/forrás: Pécsi Törvényszék/
/címlapképünk illusztráció, forrás: unsplash.com/

További cikkeink

Minden más

Random