23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapMinden másHamarosan ismét jöhet kőolaj a Barátság vezetéken

Hamarosan ismét jöhet kőolaj a Barátság vezetéken

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdai közleményében.

Augusztus 4-én állt le a kőolajszállítás Magyarország, Csehország és Szlovákia felé, amiatt mert nem kapta meg az ukrán vezetéküzemeltető az oroszok által kifizetett tranzitdíjat, írta meg a Portfolio.

A Mol ez után a helyzet megoldása érdekében egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról. Ezek a tárgyalások járhattak most sikerrel.

„A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le” – írja a cég közleméynében.

A tájékoztatás szerint a gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal.

/via: MTI/

/címlapképünk illusztráció, forrás: unsplash.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más