21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapMinden másGazdasági segítséget jelentett be Orbán Viktor

Gazdasági segítséget jelentett be Orbán Viktor

Koronavírus – Orbán Viktor szerda délután ötpontos intézkedést jelentett be.

  1. Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végégig felfüggesztik.
  2. A rövid lejáratú vállalkozási hitelek július 30-ig meghosszabbításra kerülnek.
  3. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-et a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximalizálják.
  4. Vannak súlyos gondokkal küszködő szektorok, mint a turizmus, vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport, a kulturális szolgáltatások és a személyszállítás (taxizás). Ezekben a szektorokban a munkáltatók járulékfizetés kötelezettségét teljes egészében elengedik. A munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik. Nyugdíj-járulékot nem kell fizetniük és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken. A KATA szerint adózó taxisok átalány szerinti kötelezettségét június 30-ig elengedik. Ezekben az ágazatokban a helyiség bérleti szerződéseket nem lehet felmondani és a bérleti díjakat nem lehet megemelni. Június 30-ig a turizmus fejlesztési hozzájárulást is elengedik.
  5. A munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással.

Az alaprendeletet ma teszik közzé.

 

Forrás és további részletek: index.hu

A bejelentést itt lehet hanggal meghallgatni: ATV

Fotó: Orbán Viktor FB oldala

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más