2022. szeptember 27.
KezdőlapMinden másCsökkent az illegális fakitermelés Baranyában, de még így is a magasabb kockázatú...

Csökkent az illegális fakitermelés Baranyában, de még így is a magasabb kockázatú megyékhez tartozik

Baranya – Összefoglalta a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal), hogy az elmúlt öt év tapasztalatai alapján mely megyékben magas az illegális fakitermelés kockázata.

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) feladata a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzése, ezzel pedig az illegális fakitermelés és kereskedelem visszaszorítása. A hivatal 8 kategória szerint osztályozta a megyéket az extrém alacsonytól, az extrém magas kockázatúakig.

Az ellenőrzések tapasztalatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megye a nagyon magas kockázatú megyékhez tartozik. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kockázati pontszám öt év alatt gyakorlatilag nagyon kis mértékben változott. Pest megyében 2019 kivételével folyamatosan nőtt.

Bács-Kiskun és Somogy megye magas kockázati besorolást kapott. A két megye kockázati pontszáma öt év alatt lényegében nem javult.

 

Baranya, Hajdú-Bihar, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna megyék a közepesen magas kockázatú megyékhez tartoznak. Míg Hajdú-Bihar, Nógrád és Tolna megyék kockázati pontszáma öt év átlagában inkább romlott, addig Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéké inkább javult.

Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megye közepes kockázati besorolást kapott. Budapest, valamint Békés, Csongrád-Csanád és Komárom-Esztergom megyék az alacsony közepes kockázatú megyékhez tartoznak. Győr-Moson-Sopron megye pedig alacsony kockázati besorolást kapott a hivataltól.

A Nébih a tavalyi évben 663 eljárást folytatott le illegális fakitermeléssel kapcsolatos esetekben. A megelőző jellegű hirdetés-ellenőrzések során 9844 jogszerűtlen hirdetést szűrtek ki. Az összes kirótt bírság összege: 74,80 millió Ft.

/címlapkép: Sinkovics Péter/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más