2022. június 25.
KezdőlapMinden másBaranyában 690 gyanús aláírást húzott át a Kétfarkú Kutya Párt

Baranyában 690 gyanús aláírást húzott át a Kétfarkú Kutya Párt

Kéretlen segítők, rejtélyes aláírásgyűjtők, kamu nevek, halott “aláírók”. Összesen közel 5000 nevet húzott ki az MKKP az ajánlóívekről, mert törvénytelen módon kerülhettek oda. Emiatt több jelölést is bukott a párt.

“Az ajánlásgyűjtés során számos kutyapártos jelölt kapott nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. Rögtön gyanút fogtunk. Arra kértük jelöltjeinket, hogy dokumentálják az eseteket, és a felajánlott ajánlásokat érvénytelenítsék” – kezdi beszámolóját a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

Majd így folytatja: “nem tudom, mi lehet a fejükben, lehet persze úgy gondolják, jó nekik, ha el tudunk indulni a választásokon, az meg kevésbé, ha bejutunk az Országgyűlésbe. Jól látszik: a Fidesz szándékosan jégre akarta vinni a kutyapártos jelölteket, hogy botrányt csináljon az MKKP ajánlásai körül.

Ebből következtethető, hogy nyilvánvalóan nem érdeke egy sikeresen Parlamentbe jutó Kutyapárt a NER-nek. Szerencsére napi szinten nyomon követtük, hogyan állnak a jelöltjeink, így feltűnt volna, ha valakinek hirtelen a semmiből több száz aláírása lett volna. Erre se volt szükség igazán, mert a jelöltjeink maguktól szóltak, amikor valaki gyanúsan sok aláírást hozott nekik, és ezeket az aláírásokat mind áthúztuk” – vázolják az eseményeket.

Összesen közel 5000 aláírást húztak át, mert gyanús forrásból érkezett. Baranyában 690 aláírást töröltek, ebből 40-et az 1-2. OEVK Pécs, 650 aláírást pedig 3. OEVK Mohács területén.

A párt szerint nem volt nehéz észre venni, mit csinál a Fidesz, hiszen:
“– senki nem gyűjt egy kutyapártos jelöltnek egy nap alatt több száz aláírást törvényesen, ők pedig simán hoztak 700-at másnapra, több esetben mondták, hogy ők bármennyit tudnak hozni vagy egyszerűen csak azt kérdezték, “mennyi kell?”.
– A hozott íveken sehol nem volt alul jelezve, ki gyűjtötte az aláírásokat. Az aláírások sokszor ugyanolyanok voltak. Volt, ahol halott ember aláírása is szerepelt az íven, meg amúgy is, egy aláírásgyűjtő íven látszik, hogy azt miként használták, amin nincs egy gyűrődés se, arra átmásolgatták egy szobában valahonnan.
– Sok esetben pedig 5 perc alatt ki lehetett deríteni, hogy a segíteni akaró illető, miként köthető a Fideszhez.

Ahol lehet, megtesszük a feljelentést, és a választási irodákban jeleztük a történteket” – írja a Kutya Párt.

A gyanús aláírások érvénytelenítésével több kutyapártos jelöltnek nem lett meg a szükség mennyiségű ajánlás, egy helyen pedig maguktól léptek vissza. Bár a pártnak így is lesz országos listája, az elengedett körzetekkel együtt az MKKP közel 100 millióval több kampánypénzre lett volna jogosult.

A teljes szöveg itt olvasható: LINK

 

Nyitókép: MKKP aktivista áthúzza az érvénytelen íveket.

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random