19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapMinden másAki egyszer volt Komlói Napokon, az összesen ott volt

Aki egyszer volt Komlói Napokon, az összesen ott volt

Vélemény – Aki valamilyen okból lemaradna az idei Komlói Napokról, egy cseppet se bánja. A rendezvény ugyanis jövőre megismétli önmagát, ahogyan azt teszi hosszú évek óta.

Mi csak öt évet néztünk vissza hirtelen felindulásból a KH honlapján, de a sztárfellépőket leszámítva szinte az égvilágon semmi sem változott.

Most csukja be mindenki a szemét, és sorolja fel, milyen programok voltak/vannak/lesznek a Komlói Napokon. Lesni nem ér.

Lássuk: bányászemlékmű koszorúzás, ünnepi testületi ülés, fotókiállítás megnyitó, Expo (önkormányzati cégek, falvak és iskolák standjaival), szépségverseny, Zsolnay kalászok, Ízek utcája, Police Road Show, vurstli (horribilis árakkal), táncbemutatók (ugyanazokkal a csoportokkal), koncertek (ugyanazokkal az együttesekkel), tűzijáték, kézműves vásár, és egy (kerékpár) túra.

Ennyi. Már attól félig elaludtam, hogy felsoroltam.

Elvileg ez a város legnagyobb rendezvénye, mégis kritikán aluli a szervezés. Ezt a programsort már bárki össze tudja rakni, aki egyetlen Komlói Napokon részt vett valaha. Miért nem lehet elszakadni a megszokott sémáktól? Mert erre van igény? Vagy mert széles rétegeket kell lefedni?  Nincs rá keret?

Akkor legyen! Áldozzunk rá pénzt, energiát, agyaljunk, ötleteljünk, újítsunk, próbálkozzunk más elemekkel. Vigyünk bele életet, dinamikát, ötvözzük a régit az újjal, őrizzünk a régi hagyományokat, de közben teremtsünk is.

Lehet, hogy mi, komlóiak nem vagyunk mind agysebészek, panelban lakunk, és hó végére elfogy a pénzünk. Hogy nem járunk operába, nincs márkás cuccunk, vagy nyaralónk a horvát tengerparton. Lehet, hogy nem mind értékeljük a magaskultúrát, de nyitottak vagyunk az undergroundra. Talán nem vagyunk elit, nem vagyunk Pécs vagy éppen Budapest. De az biztos, hogy ennél a programnál sokkal többet érdemlünk. Több kreativitást, interaktív eseményt, életet. Ne ragadjunk le a ’80-as évekbeli falunapok szintjén.

Lépjünk előre, vagy hagyjuk a fenébe az egészet.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más