19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapMinden másA rendőrség nyolc tanácsa Mindenszentekre és halottak napjára

A rendőrség nyolc tanácsa Mindenszentekre és halottak napjára

Ahogy közeledik Mindenszentek és halottak napja, egyre többen keresik fel elhunyt szeretteik sírját. Az ilyenkor megnövekvő forgalomban sajnos megnőhet a bűncselekmények kockázata is. A rendőrség az alábbi tanácsokkal kívánja segíteni a lakosságot ebben az időszakban.

A rendőrség tanácsai:

  1. Otthonát elhagyva körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat! Kertes házak esetén igyekezzen megakadályozni a kerti kapu zárásával is, hogy az utcáról illetéktelen könnyű szerrel be tudjon jutni az udvarra!
  2. A temetőbe látogatás alkalmával ne vigyen magával nagyobb összegű pénzt, jelentős értéket! Iratai és lakáskulcsa ne legyen egy helyen, ne tartsa PIN kódját bankkártyája mellett!
  3. Ha kerékpárral vagy gépjárművel érkezik a temetőhöz, lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegye igénybe! Járművét gondosan zárja be, és győződjön meg arról, hogy nem hagyott az utastérben látható helyen értéket!
  4. A sírkerteknél a táskáját és egyéb értékeit egyetlen pillanatra se hagyja őrizetlenül! Amíg a sírt rendezi, illetve a kúthoz vagy a szeméttárolóhoz megy, addig se tegye le táskáját, pénztárcáját a sírra!
  5. A koszorúkat igyekezzen a sírhoz rögzíteni! Amennyiben azokat nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok inkább odébb állnak.
  6. Fokozottan ügyeljen a közlekedési szabályok betartására, akár gépjárművel, kerékpárral, vagy gyalogosan közlekedik! Számítson a lassabb haladásra, legyen türelmesebb, kerülje a meggondolatlan, felesleges kockázatvállalást!
  7. Közlekedése során vegye figyelembe az időjárási, látási és útviszonyokat, és annak megfelelően válassza meg sebességét!
  8. A gyalogosokra különösen figyeljen, mivel ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői! Rövidebbek a nappalok, a sötét ruhában gyaloglókat még nehezebb észrevenni.

Az utakon is több lesz a rendőr

A kegyelet napjai alatt fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők a közutakon, elsősorban a temetők környékén. Az egyenruhások a biztonságos közlekedést segítik, de természetesen fellépnek a szabálytalan közlekedők ellen.

/forrás, címlapkép: police.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más