15.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapMinden másA Közútkezelő dolgozóinak téli munkaruháját is Mészáros Lőrinc testvére szállíthatja le

A Közútkezelő dolgozóinak téli munkaruháját is Mészáros Lőrinc testvére szállíthatja le

A Pegazus Trade Kft. éppen egy hónapja nyert közbeszerzést a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től. Nem kellett azonban sokáig várnia a következő sikerre: most a téli ruházat biztosítására kiírt tendert nyerte el az állami cégtől.

Ha iskolai osztályzatról lenne szó, akkor is nagyon szép szám lenne az ötös, de nyertes közbeszerzések esetén sem rossz. Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János egyik cége, a Pegazus Trade Kft. idén a Magyar Közút ötödik tenderét nyerte el.

A kiírásra négy ajánlat érkezett, de a Közút mindegyik pályázatban talált valamilyen hibát. Így ezúttal is a Pegazus Trade lett a befutó, csakúgy, mint idén korábbi négy alkalommal.

Júniusban nettó 115 millió roint értékben kapott megbízást munkaruha öltöny gyártására, azelőtt május végén húzott be egy 105 millió forintos megbízást (szintén munkaruházat gyártására). Áprilisban egy 460 millió forintos tendert nyert el – akkor nyári és téli adapterek beszerzésére írt ki pályázatot a Közútkezelő, és az öt részre bontott pályázatból négynél a Pegazus Trade lett a nyertes. Januárban pedig a Magyar Közút 567 millió forintért vett az ország különböző pontjaira szánt 34 darab aszfalttömörítő gépet a Pegazus Trade-től.

Most 145 millióért  több ezer téli kabátot, sapkát és pulóvert kell legyártania.

A cég tavaly 1,3 milliárdos forgalmat könyvelhetett el, de korábbi teljeseítménye is igazi sikertörténet.

További részletek az Átlátszó korábbi cikkében:

Mészáros Lőrinc testvérének cége sorra nyeri a megbízásokat a Magyar Közúttól

Óvoda felújítás Red Bull Air Race Alkalmazottak iskolai végzettsége A kerületi közterület felügyelet által kiszabott bírságok Red Bull Air Race A kerületi közterület felügyelet által kiszabott bírságok NGM – támogatások Miniszterelnökség – támogatások Miniszterelnökség – szerződések Külügyminisztérium – támogatások Külügyminisztérium – szerződések

 

(A nyitókép illusztráció, forrás: Pixabay.com/pixel2013)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más