Minden más

73-ra nőtt a koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon

Koronavírus – A hivatalos kormányzati információs oldalon közölt adatok szerint 15 új fertőződést regisztráltak csütörtök reggelre.

A mai napig 2322 mintavétel történt. A fertőzöttek között 62 magyar, 9 iráni, 1 brit, illetve 1 kazah személy van. Eddig 2-en gyógyultak meg a betegségből.

Területi adatokat továbbra sem közöl a kormány – ellentétben a többi európai országgal.

A mai nap folyamán 140 magyar céghez érkeznek honvédelmi irányítócsoportok. Néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, hogy ott a Magyar Honvédségnek szerepe lehet, így az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektorban.  Az irányítócsoportok – amelyekben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát.

Emellett az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol katonák jelennek majd meg az utcákon. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat.

Forrás és további részletek itt: HVG

Eközben a boltok megpróbálják limitálni a megvásárolható liszt, cukor, és hús mennyiségét, vagy éppen a lédig és darabáruk mennyiségét. Így mpróbálják megakadályozni, hogy ismét kiürüljenek az üzletek.

Forrás és részletek ide kattintva: HVG 

Szólj hozzá!

Hirdetés