2022. augusztus 20.
KezdőlapHírekVízátfolyás, eldugult csatornák, kidőlt fák - lecsapott a vihar

Vízátfolyás, eldugult csatornák, kidőlt fák – lecsapott a vihar

Baranya – Özönvíz volt a megyében, Komlót sem kímélte a vihar.

A szombat délutáni órákban többfelé is felhőszakadással érkeztek a zivatarok, többek között Baranyába is. Az Időkép.hu szerint Vásárosdombón 103 mm csapadék esett az elmúlt 24 órában, ennek jelentős része, nagyjából 90 mm a délután folyamán. Emiatt a csatornák, vízelvezetők megteltek vízzel, helyenként vízátfolyások és villámárvizek is kialakultak.

Sásd és Kaposszekcső között vízátfolyás zárta el az utat, de Komlón is bokáig ért a víz helyenként, sőt, egyes városrászekben sajátos “vízlépcsőt” alakított ki a lezúduló csapadék.

Forrás: Szánóczky Zsolt/Bölönyi Erika – Facebook

A vihar fákat is kidöntött a városban, így például egyet a Köztársaság utcában.

Kidőlt fa a Köztársaság utcában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére 2021.07.18. vasárnap éjfélig zivatarok előfordulása miatt.

“A vasárnapra virradó éjszaka folyamán elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti területein kell zivatarokra számítani. Vasárnap napközben ismét többfelé várható zivatar, amelyek száma estétől csökkenni fog.”

Forrás: met.hu

“Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-30 mm, helyenként akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol kisméretű jég, viharos (60-80 km/h, néhol ezt meghaladó sem kizárt) széllökés is társulhat a zivatarokhoz” – olvasható a met.hu-n.

Nyitókép: Pánczél Róbert/Facebook

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más