8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapHírekVáltozik a Petőfi utca forgalmi rendje

Változik a Petőfi utca forgalmi rendje

Komló – Hosszas huzavona után döntött az önkormányzat a Petőfi utca forgalmi rendjével kapcsolatban.

A forgalmi rend változást lakossági kezdeményezésre hajtják végre. Jelenleg az utca legelején a 2/a számú házig kétirányú közlekedés van érvényben, amit  tapasztalataink szerint az első két házban lakók közül is csak kevesen használnak ki. Ez 2017 március 31-től megváltozik, és az utca teljes hosszában egyirányú lesz.

Az utcában élők főként azt nehezményezték, hogy gyér forgalom miatt értékes parkolóhelyeket veszítenek el az autóktól amúgy is túlzsúfolt utcában, illetve, hogy a parkoló járművek nehézkessé teszik a járdán való közlekedést.

Ezért a parkolási rend is változik: ezentúl az utca mindkét oldalán párhuzamosan lehet majd parkolni.

Az új parkolóhelyek egy részét már felfestették. Fotó: S. Bence

Ezen kívül még több egyéb munkálatra is sor kerül:

  • a menetirány szerinti bal oldalon: az útpadka szintbe hozatala az úttesttel, kavicsozás, a sárfelhordás megelőzése miatt, parkolást segítő felfestések (a járdán).
  • Forgalmi rend változtatására figyelmeztető táblák kihelyezése a munkálatok megkezdése előtt, illetve a meghatározott helyekre történő „Megállni tilos” jelzőtáblák kihelyezése.

Az új parkolási rend kialakítása miatt az utcát 2017. április 4-én 7-14 óra között ideiglenesen lezárják.

Az új – és a remények szerint véglegesnek tekinthető – állapotot a rendőrséggel és a közútkezelővel való egyeztetés alapján, lakossági fórumot  követően alakítja ki az önkormányzat.


UPDATE:

Az Önkormányzat hivatalos közleménye:

Új forgalmi rend a komlói Petőfi utcában Figyelmesebben kell közlekedni a jövő héttől a komlói Petőfi utca környékén: több ponton is változik a forgalmi rend a belváros tőszomszédságában fekvő utcában. A rutinból vezetők könnyen pórul járhatnak az április 1-től megváltozó forgalmi rend következtében a komlói Petőfi utcában. Ettől kezdve ugyanis a teljes szakaszt egyirányúsítják és a parkolási szabályok is módosulnak. A meglehetősen régóta fennálló gyakorlat megváltoztatását az itt élők kezdeményezték, mivel az autók miatt nehezen lehet a járdán közlekedni és a parkolóhely is kevés. Eddig ugyanis csak az út északi felén, 45 fokos szögben lehetett megállni, ami ráadásul a KRESZ szabályainak sem felelt meg. A jövőben már mindkét oldalon lesz erre lehetőség, de csak az úttesttel párhuzamosan. Ennek érdekében szintbe kerül, és sóderes burkolatot kap az útpadka is. További változás, hogy a lakók szerint is kihasználatlan Berek utca felőli kétirányú szakasz megszűnik és kizárólag a Tompa Mihály utca felől lehet behajtani. Ennek eredményeképpen az érintett szakaszon is lesznek új parkolóhelyek. „Az új forgalmi rendet a lakókkal is egyeztettük és a rendőrség is tájékoztatni fog mindenkit” – mondta Polics József polgármester, egyúttal odafigyelést is kérve minden sofőrtől. „A korábbi parkolási gyakorlatnál nem maradt KRESZ-ben előírt szélességű szabad úttest az autók számára, ezért változtatni kellett. Igyekeztük a lehető legjobb megoldást megkeresni, hogy mindenki le tudja tenni az autóját és a biztonság se szenvedjen csorbát. Az új parkolóhelyek felfestése és kitáblázása a jövő héten történik meg. Ezért a következő időszakban mindenki fokozott figyelemmel és óvatossággal vezessen!” A mostani átrendeződés nem érinti a Petőfi utca már megkezdett felújítását, amelynek következő lépcsője az eredeti terveknek megfelelően folytatódni fog.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más