28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekVáltozik a helyi tömegközlekedés, új körjáratok jönnek, de a jegyek ára marad

Változik a helyi tömegközlekedés, új körjáratok jönnek, de a jegyek ára marad

Komló – Összevont körjáratok, új járatszámok, a közeljövőben több változást tapasztalhat a helyi utazóközönség.

Tíz év után átszervezik a helyi autóbusz közlekedést, jelenleg még az egyeztetések zajlanak, de hamarosan az utasok is  szembesülhetnek a változásokkal. Polics József polgármesternél érdeklődtünk a várható átalakításokról.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy az átszervezést megelőző kérdőíves felmérést közel ötezren töltötték ki. Az ebből szerzett információkat az új menetrend tervezésénél is figyelembe veszik. „A cél az, hogy a közlekedési igényekhez igazodó, átszállás nélküli járatok alakuljanak ki” – nyilatkozta.

Az átalakításnak köszönhetően teljesen új járatszámozás, és több városrészen áthaladó körjáratok várhatók.  Ezeknek a költségcsökkentésben is szerepük van. A polgármester az 57-es járatot hozta fel példaként, ami mielőtt megérkezne Körtvélyesbe, Dávidföldet és Mecsekfalut is útba ejti. A körjárattal éves szinten 10.000 km futásteljesítmény csökkenést értek el a városvezető szerint. A jelenleg várható változások is ehhez hasonlók lesznek.

A körjáratok mellett, a helyközi járatokat is jobban szeretnék bevonni a helyi közlekedésbe, ezzel kapcsolatban még folynak az egyeztetések a minisztériummal, ezért még nem árultak el részleteket.

Arra is rákérdeztünk, hogy változik-e a helyi bérletek és menetjegyek ára, a polgármester válasza szerint a menetdíjak módosítása nem szerepel a jelenlegi tervekben.

Még nincsen konkrét időpontja az új menetrend bevezetésének. A szakmai egyeztetések után minél szélesebb társadalmi egyeztetést szeretne a kérdésben az önkormányzat. Az új menetrend bevezetése is ennek függvénye – tájékoztatatta lapunkat Polics József. 

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más