15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekValószínűleg Komlón épült meg az ország első kutyacsúsztatója

Valószínűleg Komlón épült meg az ország első kutyacsúsztatója

Komló – Régóta vágytak már a komlói kutyások egy olyan körbekerített, biztonságos helyre, ahol szabadon játszhatnak kedvenceik. Most örülhetnek a gazdik (vagy mégsem?), hiszen a város a közelmúltban két új kutyafuttatót is kialakított.

„A megfelelő helyszín csak hosszas előkészítést és a környéken élőkkel való egyeztetést követően sikerült kiválasztani: így esett a választás a kökönyösi szakiskola melletti, mintegy 500 négyzetméteres földdarabra” – írja a Komlói Újság.

Azt nem tudjuk, hogy a „hosszas előkészület” és a „környéken élőkkel való egyeztetés” pontosan mit takart, hiszen ennek ellenére egy meredek, erdős, fás területre esett a választás. Ráadásul sok kutyatartó panaszkodott arról, hogy őket senki sem kérdezte meg.

Inkább kutyacsúsztató, mint kutyafuttató

Az ominózus domboldalon nemrég még downhill biciklis versenyeket is rendeztek, most pedig majd az extrém gazdik dobálhatják a labdát a még extrémebb kutyáiknak, hiszen a fák közötti csúszós, meredek dombon nem lesz egyszerű a kis kópéknak visszahozniuk a játékot. És akkor a havas időről, jégről még szó sem esett.

Fogalmunk nincs, hogy melyik gazdi vinné erre a balesetveszélyes helyre játszani szeretett kedvencét, de ha mégis így dönt, mindenképpen jó, ha beruház egy kutyabukósisakra. Elkerülvén az esetleges nagyobb sérüléseket.

Az arborétumban is akadnak gondok

Az oké, hogy itt árnyék pont nincsen, (kb. 4 fa volt, abból azóta egyet még kis vágtak) Kökönyösben ezt ellensúlyozandó legalább csak az van. Viszont azt tényleg nem értjük, hogy az Arborétumban miért nem tudták a futtatót körülvevő kerítést a földdel egy vonalig lehúzni.

A kisebb testű ebek simán kislisszanhatnak a kerítés alatt, ahogy arra már volt is példa. Sőt, nagyobb testű kutyák is kidugták a fejüket alatta, és meg is sérültek, amikor kihúzták onnan. A játék hevében pedig a blökik akár az éppen arra járó futók után is eredhetnek, ugyanis közvetlenül a kutyafuttató mellett halad el a szintén nem rég átadott futópálya (emberfuttató).

A futtató melletti domboldalt pedig közkedvelt szánkópályaként használták a környékbeli gyermekek télen. Eddig. Legalábbis érdekes lesz látni, ahogy az aggódó szülők a domb alján igyekszenek majd elkapni épp lesikló csemetéiket, hogy ne rongyoljanak bele frontálisan a kerítésbe, miközben a hátuk mögött pár érdeklődő eb vígan csahol.

Végezetül csak egy kérdés: ugyan lett két új kutyafuttatója Komlónak, de miért nem lehet figyelni a (nem is oly apró) részletekre?

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más