15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekUtasokat zaklatott, rágyújtott, majd félre rántotta a busz kormányát egy részeg komlói...

Utasokat zaklatott, rágyújtott, majd félre rántotta a busz kormányát egy részeg komlói férfi

Komló – Zaklatta az utasokat, rágyújtott a buszon, sőt a jármű kormányát is félrerántotta egy helyi férfi részegen. A Pécsi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat ellene.

Az eset még tavaly decemberben történt. Az ügyészség közleménye szerint a férfi Pécsett szállt fel a Komlóra tartó helyközi járatra, majd az elindulást követően elkezdte inzultálni az előtte ülő két utast. Az egyiküknek kisodorta a füléből a fülhallgatóját, a másiknak pedig megfogta hátulról két kézzel a fejét. A történtek miatt az autóbuszvezető felszólította a vádlottat, hogy menjen az autóbusz elejére, és ott a jobb oldali első ülésre üljön le.

A férfi ennek eleget tett, azonban rövid idő elteltével odament egy másik utashoz, akitől cigarettát kért, majd arra rá is gyújtott a buszon. A buszvezető miután ezt észrevette megállította a járművet, elkérte tőle, majd eldobta a cigit, és rászólt, hogy maradjon nyugton.

Hosszúhetény közelében aztán a férfi hirtelen felugrott és mindkét kezével belekapaszkodott az ekkor körülbelül 60-70 km/h-val közlekedő busz kormánykerekébe és azt az útpadka felé rántotta. Még le is térdelt, hogy nagyobb erőt tudjon kifejteni. Az autóbusz ettől erősen belengett, azonban a busz vezetője erőteljesen ellenirányba kormányzott és fékezni kezdett.

A busz az út jobb oldalán lévő útpadkára hajtott, azonban az erőteljes fékezésnek köszönhetően az út mellett lévő árok előtt megállt.

A férfi szándékos cselekményével a buszon utazók életét, testi épségét veszélyeztette. Az elkövető cselekménye a közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt, mely alapján a bíróság 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, mely szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztett.

/forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más