25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekUniós pénzből újítják fel a komlói óvodákat

Uniós pénzből újítják fel a komlói óvodákat

Komló – Újabb részletek derültek ki arról, mire költi az uniós pénzeket a város.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy átalakul a piac és a Petőfi tér, ma pedig azt közölték, hogy az összes óvodát és a bölcsődét is felújítják.

A 120 millió forintos beruházás a napokba el is indult. Hogy pontosan hol, milyen fejlesztésre van szükség, azt előzetesen felmérték a városházán.

Az biztos, hogy a beszerzések legnagyobb részét a játékok teszik majd ki: kül- és beltéri képességfejlesztő játékokat, sporteszközöket és kerti bútorokat kapnak az óvodák. Emellett számos kisebb-nagyobb felújításra is sor kerül: új kerítések, támfalak és párakapuk is épülnek. A Tompa Mihály úti központi óvodában újra cserélik a teljes villamos hálózatot, beleértve a vezetékeket, a kapcsolókat és a csatlakozókat is. A szilvási óvodában szintén villamos felújítás a terv, emellett modernizálják és akadálymentesítik a melegítőkonyhákat. A körtvélyesi óvoda gumiborítású sportpályát, a bölcsőde és a kökönyösi óvoda pedig új, a korábbinál megbízhatóbb vízelvezetést kap.

Az európai uniós forrásokra vonatkozó szabályok miatt a legtöbb elemre csak a támogatási szerződés aláírása után tudják kiírni a közbeszerzéseket, ezért a kivitelezési munkáknak kisebb részben a szünetekben, nagyrészt pedig következő tanévet követően tudnak nekiállni a nyertes cégek.

Egy kivétel azonban van: a szilvási óvoda egyik melegítőkonyhája még a nyáron elkészül. Szeptembertől a megnövekedő gyereklétszám miatt (ti. összevontak két óvodát) szükség is lesz a korszerűbb helyiségre.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más