8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapHírekTúl drága lett volna, még nem épül a börtön

Túl drága lett volna, még nem épül a börtön

Komló – A tiltakozók örülhetnek, a munkavállalók már kevésbé: egyelőre nem lesz börtön Komlón.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy eredménytelennek nyilvánította a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt a közbeszerzési eljárást, amelyet négy új börtön építésére írtak ki.

Állítólag ugyanis még a legkedvezőbb árajánlat is meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet, magyarul drágábban vállalták volna a munkát a kivitelezők, mint amennyi pénze a BVOP-nak erre a célra van.

Bár a négy börtön között a lap nem említette a komlóit, a szabadpécs.hu kiderítette, hogy itt is ugyanez a helyzet.

Archív fotó, forrás: K. E. I.

A portálnak Polics József polgármester elmondta, valóban visszavonták a pályázatot, de hamarosan dönthetnek az új kiírásról, vagy a tárgyalásos eljárás megkezdéséről. Aggodalomra nincs ok,  a börtön megépül, nincsenek behozhatatlan csúszásban.

Távol a családtól?

Vannak azért, akik aggódnak, méghozzá azok, akiket felvettek a leendő börtönbe. Őket ugyanis egyelőre más büntetés-végrehajtási intézetben helyezik majd el. Bár ez alapból is így lett volna, a dolgozók attól tartanak, ennek az ideje az építkezés csúszása miatt kitolódik, így nem egy-két hónapot, hanem jóval többet kell majd a családjaiktól távol lenniük.

Az eredeti tervek szerint egyébként 2017 elején kezdődtek volna meg a munkálatok, majd később már arról szóltak a hírek, hogy májusban indul az építkezés, 2018-ban pedig a próbaüzemmód.

Itt épül majd a börtön – fotó: K. E. I.
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más