Hírek

Több vonat lesz Komlón, nő a pécsi IC-k menetideje

Komló – Pécs Naponta 4 vonatpár fog közlekedni a Dombóvár -Komló vonalon, de a Budapest és Pécs közötti InterCity vonatok menetideje néhány perccel növekszik. Az eddigi többlet vonatként közlekedő Tubes InterCity vonatpár a menetrendváltástól nem közlekedik – jelentette be a MÁV.

December 12-én, vasárnap lép életbe a MÁV-START 2021/2022-es menetrendje, amelyet idén első alkalommal, online társadalmi egyeztetés során lehetett véleményezni – olvasható a MÁV péntek reggeli közleményében.

“A közszolgáltatást megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján, a nyáron beérkezett érdemi észrevételekből több fejlesztés is megvalósul már a decemberi menetrendváltástól. Ezáltal az új menetrend nem csak a pályafelújítások, járműbeszerzések révén lehetővé vált módosításokat tartalmazza, hanem a lakosság javaslatait is figyelembe veszi, hogy még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedjenek a vonatok. Emellett a vasúttársaság a megváltozott utazási szokásokat is számításba vette, és több vonalon tovább javítja a szolgáltatási színvonalat, növelve a környezetbarát vasút versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben” – írja a MÁV.

Az új menetrend Komlót és Pécset is érinti.

Kínálatbővítés a Dombóvár–Komló vonalon

A menetrendváltástól naponta 4 vonatpár fog közlekedni Dombóvár -Komló vonalon, alkalmazkodva a munkába járási igényekhez, illetve csatlakozást nyújtva a Budapest és Pécs, illetve Kaposvár közötti InterCity vonatokhoz is.

Menetrendi korrekciók Pécs környékén a kedvezőbb szolgáltatás érdekében

Budapest és Pécs között az InterCity vonatok indulási, érkezési ideje 5-10 perccel módosul, menetidejük néhány perccel növekszik. Az eddigi többlet vonatként közlekedő Tubes InterCity vonatpár a menetrendváltástól nem közlekedik.

Az InterCity-vonatokhoz való csatlakozás érdekében a Pécs–Villány vonalon közlekedő személyvonatok közlekedési ideje 15 perccel módosul.

A Pécs és Szombathely között közlekedő Pannónia InterRégió vonatok menetrendje 2021. október 10-től módosult.

További részletek a MÁV.hu-n.

 

A fotó a szerző felvétele.

Hirdetés