24.7 C
Komló
2024. június 19.
spot_img
KezdőlapHírekTöbb száz börtönőr szerelt le

Több száz börtönőr szerelt le

Komló – Az új börtönökbe jelentkező munkavállalók majdnem fele leszerelt már. Komlón továbbra is folyik a terület előkészítése, de az építkezésről továbbra sincs hír.

A Magyar Hang derítette ki, hogy az országosan tervezett börtönépítések miatt beiskolázott összesen 667 – főként felügyelőnek jelentkező – munkavállaló 41 százaléka már leszerelt, közülük mindössze 393-an dolgoznak ma is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kötelékében.

Az újság közérdekű-adatigénylésére érkezett válaszokból az is kiderült, hogy személyenként 184 ezer forintba került egy dolgozó kitanítása, vagyis a leszerelteknek csak a képzésére 50 millió forintot költött az állam.

Akik nem szereltek le és kivárnak, azok sem jártak jobban. Mivel a Békésre, Csengerbe, Hevesre, Kemecsére, Komádiba, Komlóra, Kunmadarasra és Ózdra tervezett börtönökből még egy sem áll, a megmaradt dolgozók vagy az áthelyezést vállalták valamelyik, a lakóhelyüktől távol eső „bévé-intézetbe”, vagy a napi ingázást.

 

Hivatalosan nincs lefújva a börtön-projekt

A Magyar Hang információi szerint továbbra is 103 milliárd forintból akarják felhúzni az intézményeket, annak ellenére, hogy már kétszer kudarcba fulladt a közbeszerzési eljárás, mert a kivitelezők ennél jóval magasabb összegért vállalták volna az építkezést. Arról egyelőre nem tudni, hogy mikor írhatják ki ismét a közbeszerzést, de már megvalósítási céldátumot sem közöltek. A programot viszont hivatalosa nem fújták le, mivel az ezt érintő jogszabályok egyelőre érvényben vannak – mutatott rá a portál.

 

Komlón zajlik a közművesítés

A börtönépítés feltétele volt, hogy a város ajánlja fel a kiválasztott területet az államnak hasznosításra. Komlón ez megtörtént, sőt, azóta a munkálatok is megkezdődtek a Körtvélyes és Mecsekfalu közötti területen. Egy zöldmezős beruházás keretében jelenleg a szennyvízhálózat, a gázbekötés és az útépítés zajlik, de természetesen az áram is a rendelkezésre áll. Éppen emiatt nemcsak a börtön (ha lesz valaha), de további vállalkozások is működhetnek majd a közművesített telkeken.

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más