Hírek

Több sérült vezeték miatt akadozik a vízellátás a városban

Komló – Tegnap óta vízhiány tapasztalható a város több pontján. Az akadozó vízellátást egy sérült gerincvezeték és több kisebb csőtörés okozza.

Mester Zoltán a vízmű üzemigazgatója lapunk megkeresésére a következő tájékoztatást adta:

“A tegnapi nap folyamán komlói buszpályaudvar alatt húzódó NA 300-as azbesztcement gerincvezetékünk irányított fúrással történő kiváltásának munkálatai során, a délutáni órákban megsérült az üzemelő vezeték, amelyet ki kellett zárnunk.

A lakosság vízellátását másik ellátási zónából átkormányzott vízzel tudjuk ideiglenesen biztosítani, az új KPE vezeték behúzása és átkötési munkálatainak ideje alatt. Ezt várhatóan a mai nap esti óráiban tudjuk befejezni.

Az ideiglenes vízellátás során, tegnap délután az Iskola utcában 2 db csőtörés is keletkezett, melyet a kismértékben megemelkedett nyomás és nagyobb sebességgel áramló víz okozott, melynek következtében a MOM-nál és a Petőfi utca, Zrínyi utca magasabb pontjain nyomásesés, illetve vízhiány volt tapasztalható.

Ezeken a területeken az ideiglenes vízellátást lajtkocsival biztosítottuk. A Sportcsarnok és a Béke Hotel vízellátását repülővezeték kiépítésével biztosítjuk. A kora reggeli órákban a Volán telephelyének közelében keletkezett csőtörés egyik csőhídunkon, melynek az elhárítása folyamatban van.

Sajnos a vezetékek kora és állapota miatt a további meghibásodások bekövetkezése sem kizárható.

Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét! A legfrissebb információkat a BARANYA-VÍZ komlói diszpécserszolgálata tud nyújtani.”

 

/A fotó illusztráció, forrás: pexels/

Szólj hozzá!

Hirdetés