15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekTöbb mint 300 komlói család szorul rendszeresen népkonyhára

Több mint 300 komlói család szorul rendszeresen népkonyhára

Komló – A Palliatív Humán Szolgáltató Központ tavaly több mint 30 millió forint értékben biztosított meleg ételt több mint 400 embernek.

A népkonyhát üzemeltető Palliatív Humán Szolgáltató Központ közzétette tavalyi évi mérlegét. Beszámolójuk szerint a 2023-as évben a népkonyhai szolgáltatásukat több mint 400 fő vette igénybe. Jelenleg több mint 300 család rendszeresen, többen pedig alkalomszerűen étkeznek náluk.

A népkonyhát többségükben nők látogatták, az adatokból pedig az is kiderült, hogy főképp a középkorú, és idősebb korosztályból érkeztek a rászorulók. Az igénybe vevők 70 százaléka 45 és 65 év közötti.

Hirdetés

Tavaly több mint 65 ezer adag ételt osztottak ki több mint 30 millió forint értékben. A szolgáltató szerint az igénybe vevők száma pedig napról napra nő. Szerintük az adatok azt is mutatják, hogy a hátrányos helyzetű lakosokon kívül azon kisnyugdíjasoknak is segítség a népkonyha akik nem tudják kifizetni a szociális étkeztetés díját.

“Dráguló gyógyszerárak mellett az a tapasztalat, hogy ezen személyek inkább az étkezés mennyiségét csökkentik, hogy gyógyszer igényeiket továbbra is fedezni tudják”

– írták.

Igény lenne több osztópontra

A szolgáltató szerint lenne igény több osztópontra a városban, ami növelné az igénybe vevők számát. Azonban jelenleg a magas bérleti díjak miatt nem tudják ezt megvalósítani.

/címlapképünk illusztráció, forrás: bpxv.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más