Hírek

Több baranyai kórház is tartozással küzd

Komló – A Komlói Egészségcentrum tavaly év eleji 11 millió forintos tartozása, decemberre már 157 millióra növekedett – írja a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva a Pécsi Stop.

Utánanézett a baranyai kórházak pénzügyi helyzetének a Pécsi Stop. Az adatok szerint több intézmény jelentős összegű tartozással rendelkezik .

Tavaly januárban még csak 11 millió forint hiánya volt a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központnak, ez az összeg pedig februárra tovább csökkent 5 millió forintra. Majd márciustól megfordult a tendencia és újból növekedni kezdett a hiány. Március végén 34, április végén 62, május végén 72, július végére pedig 99 millió forinton állt az intézmény tartozása.

Augusztusban 3 millió forintot sikerült lefaragniuk az összegből, de szeptembertől ismét növekedni kezdett a hátralék. Szeptember végére a 96 millió forintos hiány, 108 millióra ugrott, hogy aztán tovább növekedjen és októberre elérje a 123 millió forintot, hogy aztán év végén mintegy 157 millióra duzzadjon.

Nem Komlón a legrosszabb a helyzet, a cikk szerint a Mohácsi Kórház tavaly év végére mintegy 308 millió forintos hiányt halmozott fel, a Szigetvári Kórház pedig hiába csökkentette 569 milliós adósságát több mint 100 millió forinttal, így is 458 millió forint mínuszban zárta az évet.

Hirdetés