25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapHírekTíz éve került vissza a belvárosba a vurstli

Tíz éve került vissza a belvárosba a vurstli

Komló – Éppen tíz éve, 2013-ban kerültek vissza a KBSK Sporttelepről a belvárosi Csempe parkolóba a hinták és egyéb játékok.

Eredetileg, Komló korai éveiben is a belvárosban tartották a Bányásznapot. Majd azt követően, hogy a bánya bezárt, a rendezvényt két helyszínre szedték szét, és új nevet is kapott: Komlói Napok lett belőle. Akkoriban a városban voltak a koncertek, Kökönyösben, a KBSK pályán pedig a vurstli a hintákkal és egyéb játékokkal. Sokak gyerekkorát határozhatták meg a séták a dombra fel, majd a dombról le.

Bányásznap anno. Fotó: Komló Képei Facebook oldal

Aztán 2013-ban az a döntés született, hogy ismét egy helyszínen, a belvárosban tartják a rendezvényt, és (részben) visszakapja régi nevét is. A változtatást a KBSK-n zajló fejlesztésekkel, és a hagyományokhoz való visszatéréssel indokolták. (Ekkor nyújtották be a tornaterem és a futó-folyósó felújítására is a pályázatokat.)

Az egy helyszín legnagyobb előnye, hogy közel van minden egymáshoz, bár a Kossuth utcai sárga tízemeletesben élőket ilyenkor valószínüleg senki nem irigyli. Ahogy az is vita tárgya lehet, hogy egyáltalán mekkora szükség van a játékokra, amelyek közül egy-kettő már a mi gyermekkorunkban is ugyanaz volt…

/Nyitókép: Mutatványosok a KBSK-n 2010-ben. Fotó: 7300.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más