2022. október 07.
KezdőlapHírekTíz év fegyház ötvennyolcezer forintért, egy idős férfit raboltak ki a belvárosban

Tíz év fegyház ötvennyolcezer forintért, egy idős férfit raboltak ki a belvárosban

Komló – A Komlói Járásbíróság első fokon 10 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörösen visszaeső férfit, aki 2020 decemberében kirabolt egy fogyatékossággal élő idős embert. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott férfi élettársával, annak testvérével, és egy kiskorúval együtt jelent meg 2020. december 30-án délután egy helyi sörözőnél. Ott beszélgetett egymással a hely tulajdonosa és a sértett férfi is. Az 1933. évben született férfi a vádlott és társai érkezése előtt röviddel egy élelmiszerüzletben vásárolt, pénztárcáját pedig a jobb oldali farzsebébe tette. A pénztárca elrakását a vádlott társaságában tartózkodó kiskorú lány látta, majd társai kérdésére elmondta nekik, hogy megfigyelte, hogyan teszi be a zsebébe.

A sértett elindult a lakása felé, majd a vádlott és társai is elhagyták a söröző területét, mert egy áruházba akartak menni vásárolni. A vádlott annyit mondott útközben társainak, hogy „várjatok, mindjárt jövök”, és visszaindult a sértett felé, aki ekkor egy gyógynövénybolt előtt tartózkodott.

A gyógynövénybolt és a gyalogátkelőhely közötti járdaszakaszon a vádlott utolérte a sértettet, bal karjával hátulról átkarolta úgy, hogy a botra támaszkodó sértett mindkét kezét a testéhez szorította, majd jobb kezével a sértett jobb oldali farzsebéből kirántotta annak pénztárcáját. A tárca elvételét követően vádlott a sportcsarnok felé sétáló társai után ment, majd felszólította őket, hogy „menjetek, menjetek gyorsan”. A sértett eközben azt kiabálta a vádlott felé, hogy „add vissza, add vissza”.

A sportcsarnok mellett azután átnézték a tárcát, amiből 58 000 forintot kivettek, majd a pénztárcát a benne lévő iratokkal egy közeli csatornába dobták. Ezután egy dohányboltba mentek cigarettát venni, a maradék összeget pedig elosztották egymás között három felé. A pénz egy részét dezodorra, fogkefére, fogkrémre, hajkefére, samponra, tusfürdőre, valamint borokra, üdítőre, rizsre, konzervre, pezsgőre és cherryre költötték.

A bűncselekménnyel okozott kár összesen 59.500 forint volt. Az eljárás során a vádlott élettársától 25.490 forint készpénzt foglaltak le, így az okozott kár kevesebb mint fele megtérült. A meg nem térült kár vonatkozásában a sértett polgári jogi igényt terjesztett elő.

A bíróság döntése ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

/forrás: Pécsi Törvényszék/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más