2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekTippeljen, mennyibe kerül az új Templom tér

Tippeljen, mennyibe kerül az új Templom tér

Komló – Többekből vegyes érzelmeket váltott ki a megújuló, pontosabban régi formáját visszanyerő Templom tér.

 

Az önkormányzat célja, hogy a tér ismét régi szerepét töltse be, és közösségi térként funkcionáljon. Többek szerint viszont inkább csak felesleges pénzkidobás a projekt.

A Facebook-os kommentekből az látszik, hogy a városlakók elsősorban inkább útfelújításra, akadálymentesítésre és járdajavításra költenék a tér megújítására szánt összeget. Többekben pedig olyan aggályok merültek fel, miszerint a helyszín a jövőben már sosem fogja betölteni közösségi szerepét a rajta keresztülhaladó forgalom miatt, ráadásul, a kapuk csak szűkíteni fogják a teret.

Ha sokak szerint nem is túl jó ötlet a projekt, legalább nem kerül irreálisan sokba.  A már elkészült világháborús emlékmű a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány pályázatának egymilliós forrásából és a város 1,6 milliós támogatásából valósult meg.

A kapuk – úgy tudjuk  – egyenként egy-egy millió forint plusz áfába kerülnek majd. A térkövezés, járda-és útszegély javítás stb. a téren és környékén nagyjából 3 és fél milliót visz el. Így összesen – a világháborús emlékművel együtt – több mint 8 millió forint körüli összegbe kerül a teljes térfelújítás.

A munkálatok már javában folynak, egy diadalív el is készült. A többire azonban még várni kell, a tervek szerint 1-2 évig.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más