Hírek

Szomorú rekord: 400 fölé kúszott a halottak száma tavaly a városban

Komló – Bár az elmúlt években folyamatosan nőtt az elhunytak száma, ilyen mérték egyszer sem: 2020-ban négyszáznál is többen vesztették életüket.

Decemberben több olvasónk is jelezte, hogy nehéz időpontot kapni a komlói temetőben temetésre. Megkérdeztük akkor a Komlói Temetkezési Kft.-t, mi ennek az oka, mennyi idő telhet el az időpont igénylése és a temetés között, hogyan változott az októberben, a novemberben és a decemberben megrendelt temetések száma, valamint, mennyi temetés volt tavaly ezekben a hónapokban és 2019-ben ugyanekkor.

A Komlói Temetkezési Kft. köszönte megkeresésünket, de nem kívánt annál többet nyilatkozni, hogy “az eddigiekhez hasonlóan most is mindent megtesznek a temetési szolgáltatások zavartalan lebonyolítása érdekében.”

Ezután a polgármesteri hivatalnál érdeklődtünk, hogy az anyakönyvi adatok alapján hányan haltak meg 2020 utolsó negyedévben, és tavaly ugyanebben az időszakban Komlón. A Városházán akkor még nem tudtak ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni, a napokban azokban a rendelkezésünkre bocsátották az éves összesített adatot.

Eszerint 2020-ban az elhunytak száma 446 fő volt az önkormányzat nyilvántartása alapján. 2019-ben ez a szám 393, 2018-ban 382, 2017 pedig 363 volt.

Vagyis jól látszik, hogy a halálozások száma ugyan évről évre növekedett, de közel sem akkora mértékben, mint tavaly. Bár időszakos beszámolók hiányában nem lehet biztosan tudni, mikor és miért ugrott meg az elhunytak száma, az olvasói jelzések alapján a temetések sűrűbbé válása a koronavírus második hullámának idejére esett.

 

Fotó: A komlói temető 2020. november elsején/a szerző felvétele 

 

Szólj hozzá!

Hirdetés