Hírek

Sérülhettek egyes vízvezetékcsövek a múlt heti földrengés során, érdemes ellenőrizni őket

Komló – Hajszálrepedések keletkezhettek a vízvezetékcsövekben a múlt heti földrengés következtében. Érdemes ellenőrizni otthonaink belső ivóvízhálózatát.

A földmozgások miatt repedések keletkezhetnek a csövek falán, amelyeken keresztül rövid idő alatt nagy mennyiségű víz szivároghat el észrevétlenül, komoly károkat okozva. Ha minden csapot és vízfelhasználással üzemelő eszközt elzártunk, de a vízmérő csillagkereke továbbra is forog érdemes szakemberhez fordulni a vezetékek átvizsgálása céljából. – hívta fel a fogyasztók figyelmét a Tettye Forrásház Zrt.

Mivel a földmozgások városunkat is érintették, érdeklődtünk a helyi vízműnél, hogy Komlón is fennállhat-e a csőrepedések veszélye.

Mester Zoltán üzemigazgató lapunknak elmondta, a családi házban élőknek az esetlegesen előforduló belső csőtörésekből fakadó károk, (jelentős mennyiségű vízelfolyás) megelőzése érdekében javasolják, hogy havonta ellenőrizzék fogyasztásukat a vízmérők leolvasásával. Ez  a földrengéstől függetlenül, a felhasználók felelősségi körébe tartozik – tette hozzá.

Ezzel egyidejűleg célszerű a belső hálózat egyszerű ellenőrzését is oly módon elvégezni, hogy az ingatlanhoz tartozó összes csap elzárását követően a vízmérő csillagkerekének mozgását figyelik. Amennyiben a csillagkerék tovább forog, nagy valószínűséggel a belső hálózati vezeték, vagy valamely kapcsolódó szerelvény meghibásodott, melynek javítását célszerű szakemberre bízni.

Komlón és környékén is érezhetőek voltak ezek a földmozgások, melynek következményeként  előfordulhatnak  ilyen meghibásodások, különösen régi korrodált acélvezetékek esetében – zárta válaszát az üzemvezető.

/címlapképünk illusztráció, forrás: stutters.com/

Szólj hozzá!

Hirdetés