Hírek

Petíciót indítottak egy oltatlan tanárért egy komlói iskolában

Komló – Aláírásgyűjtésbe kezdett egy komlói szülő, hogy tovább taníthasson gyermekének osztályfőnöke.

Közel kétszáz megosztásnál tart az a nyilvános Facebook bejegyzés, amelyben egy helyi általános iskola tanárának kényszerszabadságra küldése ellen tiltakoznak.

December 31-ig kellett felvenniük az oltást az állami iskolákban tanító pedagógusoknak. Azok az oktatók, akik ennek nem tettek eleget, január 3-tól fizetés nélküli szabadságra küldhetők. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint az állami fenntartású iskolákban a 78 ezer pedagógus 94 százaléka már felvette az oltást, 3 százalékuk szakorvosi ellenjavallattal, 1 százalékuk miniszteri mentesítéssel rendelkezik, további 1 százalékuk van betegállományban, illetve vár mentesítési kérelme elbírálására, ami napokon belül lezárulhat. A pedagógusok fennmaradó 1 százaléka csak az oltás felvételét követően térhet vissza az iskolába.

A Felsőszilvási Általános Iskola testnevelés-biológia szakos tanára nem vette fel az oltást, ezért fizetés nélküli szabadságra küldték. A pedagógus egy hatodikos osztály osztályfőnökeként is tevékenykedik, az ide járó egyik tanuló édesanyja indított egy petíciót.

Ebben a következőkkel érvel:

“Kamasz, személyiségük keresése időszakában lévő gyermekeinkkel az első pillanattól megtalálta a megfelelő hangot, szeretik, elfogadják véleményét, utasításait nem csupán pedagógusként, támogató, felelős felnőttként is.

Számunkra megfelelő értékrendet képviselő, hosszú idő óta a pályán lévő, kiemelkedő munkát végző, elhivatott, hiánypótló férfi pedagógusnak ismertük meg.

A rendelet tartalmával ellentétben nem érezzük úgy, hogy jelenléte gyermekeink egészségét és életét veszélyezteti, etikátlan eljárásnak tarjuk személyiségi jogainak ilyen formában történő korlátozását” –

olvasható a Facebook posztban.

Érdeklődtünk a petíciót indító szülőnél, hogy eddig mennyien írták alá a tiltakozást, illetve, hogy milyen eredményre számítanak. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, ahogy az iskola sem reagált arra a kérdésünkre, mi az intézmény álláspontja az ügyben.

Szerettük volna megszólaltatni az érintett pedagógust is, de ő sem akart nyilatkozni.

Hirdetés